13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele virstnice ar putea beneficia de adaposturi la Turnu Severin, Orsova si Baia de Arama

Persoanele virstnice ar putea beneficia de adaposturi la Turnu Severin, Orsova si Baia de Arama

Consiliul Judetean Mehedinti a depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, proiecte de finantare pentru asigurarea de adaposturi pentru persoanele virstnice, in Drobeta Turnu Severin, Orsova si Baia de Arama. Proiectele au fost depuse dupa ce, in septembrie 2002, Ministerul Dezvoltarii si Prognozei si delegatia Uniunii Europene au lansat „Schema de investitii in servicii sociale“, componenta a programului PHARE – Coeziune Economica si Sociala. Programul are un buget de 14,67 de milioane de euro si finanteaza proiecte ale comunitatilor locale ce vizeaza dezvoltarea serviciilor sociale. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia va beneficia in total de doua milioane de euro. Pentru un proiect se pot aloca intre 10.000 si 200.000 de euro, 90% fiind finantare nerambursabila a Uniunii Europene si 10% finantarea solicitantului, in numerar.

Proiectele trebuie sa respecte conditiile Comunitatii Europene

„Noi am realizat proiecte pentru persoanele virstnice si le-am depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia. Dupa evaluare, in conditiile impuse de Comunitatea Economica Europeana, pentru a fi eligibile, va urma contractarea si derularea lor. Prin aceasta, incercam sa gasim posibilitatea de a asigura, pentru persoanele virstnice, conditii de adapostire, pe durata determinata“, a spus Constantin Sirbulescu.

Reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia s-au aflat la sfirsitul anului trecut la Drobeta Turnu Severin, unde au prezentat modul de completare a cererilor de finantare.

Prin programul PHARE – Coeziune Economica si Sociala sint alocate fonduri nerambursabile pentru reabilitarea centrelor sociale, centrelor pentru tinerii de peste 18 ani care provin din casele de copii, centrelor antidrog si celor de urgenta pentru persoanele victime ale violentei in familie. Agentia de Dezvoltare Regionala S-V Oltenia mai primeste cereri de finantare pina pe 17 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS