15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorgeta Bodriga a fost strivita de utilajul sectiei de furnire estetice

Georgeta Bodriga a fost strivita de utilajul sectiei de furnire estetice

Georgeta Bodriga, de 38 de ani, salariata a fabricii de mobila CILDRO Drobeta Turnu Severin, a murit in urma unui accident de munca, produs in noaptea de miercuri spre joi. Din primele cercetari, a reiesit ca femeia si-a pierdut viata dupa ce a suferit un traumatism prin strivire.

Potrivit inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti, femeia fixa o prisma pentru decuparea furnirului, cind masa cutitului de decupare s-a deplasat, prinzind-o si provocindu-i o fractura de bazin. Medicii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti s-au deplasat imediat la fata locului si au transportat-o pe ranita la spital, dar aceasta nu a mai putut fi salvata.

„Avea toate organele rupte,

s-au spart, pur si simplu, vasele. Medicii au incercat sa faca o resuscitare avansata, dar leziunile foarte mari la cavitatea bucala, git, singele care a invadat organismul nu au permis efectuarea unei intubatii“, a spus medic Aurelia Veropaieff, directoarea Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti. ITM si Parchetul Mehedinti au declansat o ancheta, pentru stabilirea imprejurarilor producerii accidentului si tragerea la raspundere a vinovatilor.

In momentul producerii accidentului de munca, in incapere se mai aflau alte trei persoane, iar procurorii vor incerca sa stabileasca daca una dintre aceste persoane a pornit utilajul. Georgeta Bodriga era casatorita, nu avea copii si avea vechime in munca, la societatea la care lucra, de 20 de ani.

De 12 ani, femeia lucra ca timplar la sectia de furnire estetice. Directorul fabricii de mobila CILDRO Drobeta Turnu Severin, Cristian Virtaci Aconi, era ieri in Germania, iar directorii adjuncti nu au dorit sa comenteze accidentul de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS