9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Bolnavii de TBC de la Slatina ingheata in camere

Bolnavii de TBC de la Slatina ingheata in camere

Scandalul declansat de mutarea pacientilor bolnavi de TBC de la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Slatina la Scornicesti a „inghetat“ situatia pacientilor in cauza. Cele aproximativ o suta de persoane care sint institutionalizate in spitalul slatinean asteapta acum la unitatea spitaliceasca de la Scornicesti finalizarea lucrarilor pentru a fi mutate.

Pentru ca nimeni nu prevazuse maniera in care vor decurge lucrurile in acest caz, intirzierea mutarii bolnavilor de tuberculoza se intoarce acum impotriva lor. Pacientii tremura de frig in rezervele insalubre ale Spitalului TBC din Slatina.

Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Alin Rusu, a declarat ca, desi exista o instalatie de incalzire in imobil, aceasta nu mai functioneaza la capacitate maxima deoarece este veche si foarte uzata.

„Incercam sa compensam cum putem acest neajuns, dar nu este usor. Faptul ca mutarea pacientilor s-a aminat a contribuit la existenta acestei situatii in spital“, a incercat sa explice situatia dr. Rusu. Pacientii se incalzesc care cum pot: unii cu resouri aduse de acasa, altii… cu trei-patru rinduri de haine.

Sfirsitul cosmarului: in luna mai

Lucrarile de amenajare a noului spital TBC de la Scornicesti sint abia la inceput. Si vremea nefavorabila a contribuit la tergiversarea lucrurilor. Problema consta insa in parcurgerea tuturor etapelor prevazute de legislatie pentru asemenea situatii, care preved proceduri complexe si de durata.

Consiliul Judetean Olt a repartizat pentru 2002 aproximativ 1.5 miliarde de lei in acest sens, care se adauga la alte doua miliarde de lei investite anul trecut in construirea noii fose septice. Banii se pare insa ca nu vor suficienti pentru indeplinirea tuturor conditiilor de mutare a bolnavilor de la Slatina la Scornicesti.

Presedintele Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica, a spus ca situatia stationeaza:

„Abia a demarat procesul obtinerii aprobarilor. Apoi va urma organizarea licitatiei in vederea stabilirii firmei care va amenaja spitalul si va trebui montata statia de epurare… Per ansamblu, cred ca lucrarile vor fi terminate in doua-trei luni, astfel ca in luna mai, cel tirziu, sa putem muta in sfirsit bolnavii de TBC de la Slatina la Scornicesti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...