Acasă Actualitate Pensionarii s-au mutat la Clubul Virstnicilor ca sa scape de frigul din...

Pensionarii s-au mutat la Clubul Virstnicilor ca sa scape de frigul din apartamente

-

Zeci de pensionari din Tirgu Jiu stau la Clubul Virstnicilor, deschis de primarie, pentru a mai scapa de frigul din apartamente. Speriati de facturile la intretinere, multi batrini s-au debransat de la incalzire, iar acum singurele surse de caldura sint aparatele pe curent electric sau pe gaze. Pentru ca nici pe acestea nu le pot tine prea mult in functiune, pensionarii incearca sa stea cit mai putin pe acasa, din cauza frigului pe care trebuie sa-l indure. „Sint oameni care vin de la prima ora si pleaca la inchidere. Stau toata ziua la noi, joaca table remmy sau sah. Sint clientii nostri fideli. Altii mai vin, mai pleaca, se mai intorc. In total, sint cam 70 de pensionari care trec zilnic pe la club si petrec citeva ore aici“, a spus asistenta sociala care se ocupa de Centrul Virstnicilor.

„Vin aici ca sa nu mor singur in casa“

Constantin Sirbu are 61 de ani si de trei ani vine zilnic la centru. Batrinul spune ca asa isi mai omoara singuratatea, iar iarna mai reuseste sa mai scape de frigul pe care e nevoit sa-l indure acasa. „Am debransat jumatate din apartament. Mai am doar un calorifer. Eu vin primul la club. E rau sa nu ai pe nimeni. N-am stiut sa-mi aranjez viata sa am si eu nevasta, copii. Vin aici ca sa nu mor singur in casa. Nu are cine sa ma gaseasca. Stau la cantina sociala pina cind deschid fetele clubul. E bine ca e cald. Mai jucam cite ceva, mai citim, ne mai uitam la televizor. Citeodata, se mai fac si petreceri, cind mai dau sponsorii sucuri si cafele. Cel mai greu e simbata si duminica pentru ca e inchis . Abia asteptam sa vina ziua de luni, sa ne intilnim din nou“, a spus batrinul.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spania, din nou campioană europeană la handbal

Naționala masculină de handbal a Spaniei a rușit să-și apere titlul de campioană europeană la handbal masculin. Ibericii au învins reprezentativa...