10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Regiei Domeniului Public Craiova dirdiie de frig in birou

Directorul Regiei Domeniului Public Craiova dirdiie de frig in birou

• Din cauza datoriilor foarte mari catre DISTRIGAZ, sediul regiei a ramas
fara incalzire • Directorul Ilie Badescu si-a adus un calorifer electric de acasa

Sediul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a ramas fara gaze din cauza datoriilor foarte mari catre DISTRIGAZ Sud. De aproape o saptamina, salariatii regiei, inclusiv directorul Ilie Badescu, stau cu subele pe ei sau se incalzesc pe linga citeva calorifere electrice.

„Avem o datorie de 400 de milioane de lei catre DISTRIGAZ si pentru ca nu o putem plati, centrala proprie de incalzire nu mai primeste gaz. Nici sediul si nici baia publica nu mai au incalzire“, spune Ilie Badescu.

In opinia directorului, regia pe care o conduce sufera din cauza ca are, la rindul ei, foarte multe restante de incasat: trei miliarde de lei din partea primariei si alte opt miliarde de la chiriasii care stau in locuintele de la fondul de stat. Cinci miliarde de lei au datorii agentii economici.

„In cele 2.000 de apartamente de stat, locuiesc oameni foarte saraci si nu au cu ce sa-si achite chiriile. Unora le-am deschis procese in instanta, am si 20 de hotariri judecatoresti de executare pentru evacuare, dar nu putem sa-i dam afara, pentru ca ramin pe drumuri. Cu agentii economici am peste 500 de procese pe rol“, a adaugat directorul RAADPFL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS