15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Spitalului Tirgu Jiu va monitoriza circuitul hranei din cantina pina la bolnav

Conducerea Spitalului Tirgu Jiu va monitoriza circuitul hranei din cantina pina la bolnav

Sefa DSP Gorj, Sanda Mischie, acuza existenta unei filiere prin care se scot pijamale din spital si se inlocuiesc cu altele de proasta calitate

Pentru a impiedica furturile de alimente din Spitalul Judetean Tirgu Jiu, conducerea institutiei va monitoriza ce se intimpla cu hrana. De multe ori, bolnavii au reclamat neconcordantele intre ceea ce pleaca de la magazie si ajunge in farfuria lor.

Pentru a reduce din nemultumiri, Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj a solicitat spitalului crearea unui circuit in care cei care se ocupa de manipularea hranei sa o predea si sa o preia pe semnatura. Lucretia Pircalaboiu, directoarea adjuncta a Spitalului Judetean din Tirgu Jiu, a spus ca, pina acum, circuitul creat s-a dovedit eficient.

„Am gasit o modalitate. Nu se ridica alimentele fara sa fie prezenti asistenta de dietetica si medicul de garda. De asemenea, la ridicarea alimentelor pe sectii nu trebuie sa fie acolo numai infirmiera, ci si asistenta. Infirmiera va prelua hrana numai pe baza de semnatura si va raspunde pentru ceea ce a preluat“, a spus Lucretia Pircalaboiu.

DSP intentioneaza sa reinfiinteze anexele de crestere a porcilor

Pentru a nu mai cheltui bani pentru achizitionarea de carne, conducerea Directiei de Sanatate Publica studiaza posibilitatea reinfiintarii anexelor de crestere a porcilor. Acestea au fost desfiintate in urma cu mai multi ani.

Cu toate ca de la cantinele spitalului ramin foarte multe resturi, acestea sint vindute cu 10.000 de lei galeata. Sefii spitalului se gindesc chiar si la varianta cresterii gainilor, mult mai usor de intretinut. In prezent, masa zilnica pentru bolnavi costa 64.000 de lei, iar numarul de calorii se stabileste in functie de boala, acestea variind intre 800 si 1.800.

Cearsafuri de la ARTEGO

Citeva sute de bolnavi vor primi pijamale noi. Acest lucru nu s-a mai intimplat de peste doi ani, cel putin. Prin organizarea unei selectii de oferte, Spitalul Judetean a achizitionat 500 de seturi de pat de la firma ARTEGO din Tirgu Jiu, pretull unui set fiind de 300.000 de lei. De asemenea, de la SC EMIDAN Craiova au mai fost cumparate 600 de pijamale pentru adulti si copii.

Sefa DSP Gorj, Sanda Mischie, acuza existenta unei filiere prin care se scot pijamale din spital si se inlocuiesc cu altele de proasta calitate existente pe piata.

„Ma gindesc si la aceasta varianta: sa existe o filiera prin care se scot din spital pijamalele noastre bune si sa se schimbe cu altele de pe piata. Le vom insemna pe ale noastre, ca sa nu mai existe probleme“, a afirmat sefa DSP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS