23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSef nou la Punctul de Frontiera Portile de Fier I

Sef nou la Punctul de Frontiera Portile de Fier I

• Comisarul Florea Meche este absolvent al Institutului de Marina „Mircea cel Batrin“ • Prim-adjunct al sefului IJPF Mehedinti a fost numit comisarul sef Liviu Caba

Politia de Frontiera Mehedinti are, incepind de ieri, un nou sef in punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I, in persoana comisarului Florea Meche, dupa ce locul a devenit vacant la 1 iunie 2002, prin schimbarea ofiterului Tamara Tinta. Acesta a spus ca isi doreste ca traficul prin principalul punct de trecere a frontierei din judetul Mehedinti sa fie fluent, iar cadrele Politiei de Frontiera sa fie in slujba cetateanului.

„Vom fi de partea celor care calatoresc in mod onest, onorabil si vom incerca sa descurajam faptele negative ale politistilor de frontiera. Vom controla corectitudinea documentelor si a conditiilor la iesirea in tara atit pentru turisti, cit si pentru autoturisme ori marfurile care tranziteaza pe la noi“. Florea Meche, numit in functie printr-un ordin al chestorului sef al IGPF, Aurel Neagu, este nascut in 1956, in localitatea Calopar, judetul Dolj, este casatorit si are doi copii; este absolvent al Facultatii de Navigatie, din Institutul de Marina „Mircea cel Batrin“.

Piste speciale pentru oamenii de afaceri, tiruri sau misiuni diplomatice

Comandantul Politiei de Frontiera Mehedinti, comisar-sef Stefan Aranaciu, a spus ca in acest an se intentioneaza o fluentizare mai mare a activitatii pe pistele de vama: „Anul trecut, s-au facut cabine pe piste, pentru ca timpul de stationare sa fie cit mai mic, iar anul acesta dorim sa realizam piste speciale pentru oamenii de afaceri, tiruri sau misiuni diplomatice, care sa nu mai fie nevoite sa astepte pe aceleasi piste cu cei care merg pentru micul trafic“. Anul trecut, prin punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I au trecut 720.000 de persoane, cu o medie de 2.000 de persoane zilnic.

Echipa de conducere a Politiei de Frontiera Mehedinti a fost completata ieri cu un prim-adjunct al sefului inspectoratului, in persoana comisarului sef Liviu Caba. Nascut in 1956, la Calafat, judetul Dolj, acesta este casatorit si are doi copii. Liviu Caba este absolvent al Scolii Militare de Ofiteri Activi de la Sibiu si al Academiei de Inalte Studii Militare; a indeplinit, pina la aceasta data, functia de sef al Sectorului Politiei de Frontiera Portile de Fier II. Prim-adjunctul sefului Politiei de Frontiera Mehedinti a spus, la numirea in functie, ca se va implica, in principal, in combaterea infractionalitatii transfrontaliere si a trecerii ilegale a granitei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS