28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumarul fetelor inscrise la liceele militare din tara l-a depasit pe cel al baietilor

Numarul fetelor inscrise la liceele militare din tara l-a depasit pe cel al baietilor

Biroul de Informare-Recrutare Gorj s-a confruntat in ultimii trei ani cu o avalansa de solicitari din partea tinerelor dornice sa intre in invatamintul militar. Cariera militara a fost pina in urma cu citiva ani rezervata in exclusivitate baietilor. In anul de invatamint 2002-2003, dupa concursul de admitere in licee, dintre cei 17 elevi gorjeni declarati admisi la liceele militare, 11 au fost fete. Tinerele s-au aratat interesate si de alte forme de invatamint militar.

La Academiile Militare, din cei zece studenti gorjeni admisi in anul universitar 2002-2003, doua au fost fete. „Pina in urma cu citiva ani, fetele erau discriminate, iar acum ele se dovedesc mai interesate decit baietii“, au spus reprezentantii Biroului de Informare – Recrutare.

Un loc de munca asigurat-motivatia de baza

Reprezentantii Biroului de Informare Gorj mai spun ca numarul tinerilor care se indreapta spre cariera militara este din ce in ce mai mare, cei mai multi fiind atrasi de facilitatile pe care le acorda scolile militare. „Aspectul social si financiar al acestei meserii este o motivatie in plus pentru intrarea in sistemul militar a tinerilor. Pe perioada scolii se asigura cazare, masa, haine si chiar o solda. Cel mai mare avantaj il constituie faptul ca, dupa absolvirea unui colegiu sau a academiei, se asigura un loc de munca, aspect care lipseste in alte domenii de activitate“, a spus colonelul Marin Florea, seful Biroului de Informare . Acesta a precizat ca toate birourile teritoriale fac adevarate campanii de popularizare a carierei militare pentru a atrage cit mai multi tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS