13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVor fi alesi cei „lipiti pamintului“ dintre cei care „nu au dupa ce bea apa“

Vor fi alesi cei „lipiti pamintului“ dintre cei care „nu au dupa ce bea apa“

In comuna Predesti, numai romanii si-au facut dosare pe Legea 416, privind venitul minim garantat. Asta nu inseamna ca in comuna nu exista tigani, dar acestia nu s-au multumit cu „ramasite“ de la stat, ci si-au gasit alte preocupari pentru a-si intretine bugetul gros: majoritatea sint plecati „afara“. De obicei, in Italia sau Germania, iar cei mai putin descurcareti au ales vecinii mai apropiati- sirbii. Dar se zvoneste ca „nu e nici o sfiriiala“ la sirbi, ca banii se fac greu acolo.

Si se pare ca stiau romii ce stiau, deoarece cei 140 de beneficiari ai venitului minim garantat nu o duc deloc bine.

„Am avut bani sa facem platile suta la suta numai in primele trei, patru luni. Dupa aceea, am dat 80% din venituri, iar in ultimele doua luni, pe august si septembrie, am avut si mai putin de dat: 40%. Pentru octombrie, noiembrie si decembrie nu am mai avut bani“, spune viceprimarul Gicu Bogdan.

A fost nevoie de interventia subprefectului pentru a calma spiritele

Nici pentru viitor, situatia nu este prea roza. Din cauza bugetului restrins, anchetele sociale vor fi refacute si redus numarul saracilor care vor primi ajutor banesc. Adica vor ramine in evidenta primariei numai cei mai saraci dintre saraci. Motiv de rica si nemultumiri generale, evident, dar viceprimarul spune ca nu vede alta solutie.

„Pentru luna ianuarie am primit de la consiliul judetean 62 de milioane. Cum consiliul local nu are nici un ban de adaugat la acestia, trebuie sa ii dramuim cit mai mult, incercind sa ii dirijam spre cei care au stricta nevoie“. Gicu Bogdan spune ca va fi cit se poate de obiectiv si nu se va lasa impresionat de „certareti“ si „petitionari“.

„Au mai avut probleme cu niste oameni de la Milovan, care m-au amenintat ca opresc autobuzul daca nu primesc bani. Pai, daca aveam de unde sa le dau, nu le dadeam? Am sunat la prefectura si au vorbit cu doamna subprefect Serbanoiu, care le-a explicat ca nu este rea-vointa din partea Primariei Predesti, ci doar o acuta lipsa de bani. Exact ce le explicasem si eu. Asa si acum. Pot sa protesteze cit vor; daca nu sint bani, nu sint si gata!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS