20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenia primeste peste 25 de milioane de euro pentru dezvoltarea regionala

Oltenia primeste peste 25 de milioane de euro pentru dezvoltarea regionala

Fondurile PHARE vor fi investite in infrastructura rurala, asistenta sociala, intreprinderi mici si mijlocii, precum si in reabilitarea de scoli

15 scoli si doua centre de resurse din Regiunea Sud-Vest Oltenia vor primi, in acest an, fonduri PHARE pentru echipamente informatice si reabilitarea infrastructurii. Pentru fondurile Uniunii Europene, au depus proiecte de finantare 47 de scoli din cele 67 preselectate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, fiecare din institutiile declarate cistigatoare urmind sa primeasca 190.000 de euro din cele 3,2 milioane disponibile la nivel regional.

Se deschide finantarea pentru intreprinderile mici si mijlocii

Pe componenta infrastructurii regionale, au fost declarate eligibile trei proiecte, si anume cel pentru dezvoltarea zonei turistice din Gorj (4,8 milioane de euro), cel pentru imbunatatirea conditiilor de mediu din Calafat-Dolj (2,6 milioane de euro), precum si cel pentru dezvoltarea zonei Ilovita-Bahna-Ciresu-Marga, din judetul Mehedinti (proiect care valoreaza 6,5 milioane de euro).

In ceea ce priveste finantarea pentru dezvoltarea micii infrastructuri (drumuri, spitale, alimentari cu apa, canalizari, conservarea patrimoniului istoric si cultural), 20 de localitati doljene vor primi sume cuprinse intre 100.000 si 850.000 de euro, valoarea disponibila pe regiune fiind de 3,7 milioane de euro. La acestea se adauga 2,1 milioane de euro – pentru finantarea serviciilor de asistenta sociala si inca 2,3 milioane de euro – pentru intreprinderile mici si mijlocii, componenta care va fi lansata in cursul acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS