14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn liceele de muzică, spiritul şi sensibilitatea nu vin prin calculator

In liceele de muzică, spiritul şi sensibilitatea nu vin prin calculator

Reţelele „25+1“ (25 de calculatoare şi un server – n.r.), care vor fi dotate cu soft-ul educaţional AEL3.0, vor sosi peste o lună in Dolj, spune inginerul de sistem al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Dorel Popa. Potrivit unei note trimise de minister la inspectorat, in prima etapă se vor dota cu asemenea reţele aproape 80% din unităţile de invăţămint gimnazial ale judeţului.

La nivel naţional, din cauza problemelor financiare, conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării a decis că la liceele cu filieră vocaţională (cu profil de artă, sportiv, teologic), „implementarea soft-ului AEL3.0 necesită un plus de atenţie, astfel incit să se prevină apariţia unor deficienţe in aplicarea acestuia“.

Dacă ambiţiosul program urmăreşte deopotrivă creşterea calităţii invăţămintului de masă şi a numărului de „virfuri“, problema nu există in elaborarea AEL3.0 pentru sportivi şi elevii din invăţămintul teologic. Şi nici in cel conceput pentru artele plastice (pictură, sculptură, grafică etc.), ci in elaborarea unui soft pentru muzică clasică. Intrucit acesta din urmă trebuie să cuprindă intreg evantaiul. De la canto, pină la fiecare instrument in parte, cu toate nuanţele sine qua non. Pe de altă parte, abordarea aplicativă a Teoriei muzicale, in intregime, fără nici un fel de omisiune şi discriminare. Ceea ce se ştie precis este că nici măcar Academia de Muzică nu beneficiază de asemenea programe, maeştrii oferind discipolilor, cit pot sau ii lasă inima, „nestemate“ din comoara moştenită de la inaintaşii lor. Spiritul şi sensibilitatea nu vin prin calculator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS