11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroportul Craiova se asociaza cu americanii de la MATRIX HOLDING numai cu acordul guvernului

Aeroportul Craiova se asociaza cu americanii de la MATRIX HOLDING numai cu acordul guvernului

O comisie formata din cinci persoane, delegata de Consiliul Judetean Dolj, va incepe negocierile cu compania americana MATRIX HOLDING ASSOCIATES INC. pentru transformarea Aeroportului din Craiova in primul aeroport umanitar din lume.

Americanii si-au manifestat recent intentia sa construiasca aici hangare speciale si sa doteze aeroportul cu aeronave capabile sa intervina umanitar in orice colt al planetei, in caz de dezastre naturale. Autoritatile judetene vor cere, inainte de incheierea unui eventual contract, acceptul guvernului.

Consilierii doljeni considera ca situatia internationala ar putea determina guvernul sa aiba alte planuri strategice in legatura cu aeroportul, in caz ca Irakul va fi atacat.

„Deocamdata nu stim ce planuri are guvernul cu acest aeroport. S-ar putea ca pozitia sa strategica sa-i determine pe cei de la Bucuresti sa-i dea o alta intrebuintare“, a opinat consilierul Constantin Ciri Maier.

Din comisia care va purta tratative cu americanii fac parte consilierii judeteni Adrian Cioboiu si Alexandru Iliescu, la care se adauga vicepresedintele C J, Petre Petrescu, Marian Lapadat- directorul Directiei de contencios juridic, si George Jianu- directorul Aeroportului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS