17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn vilcean si-a taiat sotia si soacra de dragul puscariei

Un vilcean si-a taiat sotia si soacra de dragul puscariei

• Vladut Barcau a incercat sa-si omoare nevasta pentru ca era cicalitoare • Barbatul mai fusese la inchisoare pentru tentativa de omor, victima fiind tot sotia sa • De asta data, ca sa fie sigur ca se va intoarce in linistea din puscarie, si-a taiat un pic si soacra

Vladut Barcau, de 65 de ani, din comuna Zatreni-Vilcea, a fost condamnat, in urma cu sase ani, la noua ani de inchisoare dupa ce si-a injunghiat sotia in stomac. Dupa numai trei ani, a fost eliberat conditionat, asa ca s-a intors acasa la nevasta si la cei patru copii, cu stringere de inima, pentru ca sotia, Elena Barcau, de 53 de ani, era grozav de cicalitoare. Ca sa scape de gura nevestii, fugea la circiuma, de unde nu se intorcea decit seara tirziu. Dupa un timp insa, ajunsese sa o urasca atit de tare, incit voia sa o omoare ca sa ajunga din nou la inchisoare. Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din tirg si planurile i-au iesit exact pe dos.

„Sariti, m-a batut nevasta!“

In urma cu doua saptamini, Vladut s-a prezentat la postul de politie din comuna ca sa se plinga ca a fost batut de nevasta. Politistii si-au dat seama ca era vorba, de fapt, de o banala neintelegere casnica, asa ca s-au multumit sa-i ameninte pe sotii Zatreanu cu plata unei amenzi de zece milioane de lei, in caz ca nu se potolesc.

„De cind s-a intors din puscarie, nu a contribuit cu nici un ban in casa. Isi cumpara mincare si minca pe furis de noi, iar banii care-i mai ramineau ii prapadea prin circiuma. Acum vreo doua saptamini a venit baut de la circiuma si-a inceput sa strige la mine ca i-am furat 150.000 de lei din buzunar. M-am apucat sa-i caut si i-am gasit in buzunarul lui. Am vrut sa arunc banii pe foc, dar m-am razgindit, asta a fost tot. Nu l-a batut nimeni“, povesteste Elena Barcau.

Sotii Barcau au ramas certati pina miercuri, in jurul prinzului, cind Vladut s-a intors de la circiuma croit sa le faca de petrecanie sotiei si soacrei.

„Am vazut eu ca se uita la mine cam intr-o parte…“

„Bagam lemne pe foc si vorbeam cu mama. La un moment dat, a intrat barbatu-meu cu un cutitas pe care il tot invirtea pe degete si s-a asezat pe un scaun. Am vazut eu ca se uita la mine cam intr-o parte, da’ m-am gindit ca era beat. Nici n-am bagat de seama cind s-a repezit la mine. M-a lovit de mai multe ori cu cutitul, dupa care a taiat-o si pe mama pentru ca s-a bagat sa-mi ia apararea. Mai tirziu am aflat ca el se laudase pe la tot satul ca o sa ma omoare pentru ca vrea sa se intoarca la inchisoare“, a mai spus Elena Barcau.

Barbatul a continuat sa le loveasca pe femei cu cutitasul pina cind a aparut nepotelul, Dumitru, de 14 ani, si a alertat vecinii, care au anuntat salvarea. Cind a sosit echipajul ambulantei, l-a gasit pe Vladut Barcau alergind dupa nepot cu cutitasul in mina si amenintindu-l ca il taie pentru ca nu l-a lasat sa-si omoare nevasta.

Elena Barcau si mama ei, Elisabeta Serban, de 80 de ani, au scapat cu viata, dar au ajuns la Spitalul de Urgenta din Craiova cu taieturi la nivelul fetei, al bratelor si urechilor. Dupa externare, Elena Barcau intentioneaza sa depuna plingere la politie si sa divorteze de sotul ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS