21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Parinti mai educati!

Parintii elevilor de la Scoala nr. 24 „Sfintul Gheorghe“ din Craiova au urmat cursuri de educatie. Este vorba despre un program – „Educam asa!“ – destinat parintilor care au copii de virsta scolara minima. Initiat de Institutul Olandez pentru Bunastarea Copilului – Utrecht, programul face parte din strategia UNICEF – Guvernul Romaniei, in cadrul programului de restructurare a invatamintului prescolar stabilit de MEC, cu extindere asupra invatamintului primar si care acopera aria de preocupari referitoare la educatia parintilor.

Scoala nr. 24 din Craiova s-a numarat printre numeroasele institutii de invatamint din judetul Dolj implicate in proiect, fiind deja la al doilea an de desfasurare. In acest an, cursurile de educare a parintilor au constat din cinci intilniri (sedinte), sustinute in perioada 4 decembrie-22 ianuarie, in incinta scolii, de catre o echipa de formatori locali in domeniul educatiei parintilor. Sedintele au constat in aplicarea obiectivelor principale ale proiectului: promovarea unor schimbari in mentalitatea parintilor in raport cu pozitia copilului in familie, constientizarea rolului activ al parintilor in educarea copilului, dezvoltarea unor atitudini stimulative in rindul personalului didactic. Adresindu-se nu numai parintilor care intimpina greutati in cresterea copiilor – intentia fiind aceea de a preveni aceste greutati – proiectul de educatie a parintilor propune o modalitate de imbunatatire a situatiei copilului in familie, avindu-se in vedere principiul potrivit caruia familia constituie mediul natural, firesc de dezvoltare normala a copilului.

Rezultatele obtinute in urma cursurilor de educare nu au intirziat sa apara. Astfel, parintii elevilor Scolii nr. 24 si-au insusit o serie de abilitati utile si indispensabile unei relatii armonioase intre parinti si copii, insusiri pe care le-au aplicat apoi in propriile familii: acordarea atentiei si aprecierea copilului ori de cite ori acesta face un lucru bun, stabilirea limitelor comportamentale, a interdictiilor, acordarea recompenselor, dar si a pedepselor. Parinti si copii deopotriva se pot lauda acum cu relatii vizibil mai armonioaose care conduc la realizarea unui climat de familie mai placut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS