13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Bratovoiesti sint doua cazuri de clonare, iar nea' Gogu vrea sa-l impuste pe Bush

In Bratovoiesti sint doua cazuri de clonare, iar nea’ Gogu vrea sa-l impuste pe Bush

Cea mai noua descoperire a savantilor, clonarea umana, ocupa de mult timp prima pagina a ziarelor si spatii ample in emisiunile de stiri ale posturilor de televiziune. Zvonul ca in Anglia s-a nascut deja prima clona umana a revoltat oamenii de stiinta si inaltele fete bisericesti, care au atras atentia despre pericolul iminent de a popula Pamintul cu o singura rasa de oameni. Saptamina trecuta, aceasta inventie a facut si prima victima: un adolescent dintr-o comuna ieseana s-a sinucis ca sa vada cum este sa mori, sperind ca va fi clonat. O alta problema dezbatuta de oamenii politici este starea de conflict din Irak si din Afganistan si contributia Romaniei in aceste conflicte internationale. Aceste subiecte sint dezbatute si de taranii de la Bratovoiesti, care au transformat circiuma intr-un platou de talk-show.

In comuna Bratovoiesti, la numai citiva kilometri de Craiova, taranii discuta despre aceste probleme si efectul lor in dezvoltarea Romaniei si viitorul Terrei. In barul din spatele dispensarului, citiva sateni stau la un pahar de vorba, inca de la primele ore ale diminetii. Spirtoasele ii fac mai vorbareti si nu se rusineaza sa spuna ce au pe suflet.

„As trimite clona la nevasta-mea si eu as veni in circiuma“

Majoritatea taranilor a auzit de aceasta descoperire, dar nu stiu ce este.

Nea Gogu spune ca stie cel mai bine ce este clonarea si incearca sa le explice si celorlalte persoane din bar: „Sint niste experimente facute de doctori, care ia ceva de la mine si pune la o femeie“, spune el, incurcind clonarea cu fertilizarea in vitro.

Dupa ce nevasta politistului din sat spune ce este clonarea, adica sa fie in tot Bratovoiestiul numai „nea’ Gogu“, barbatul zice ca n-ar vrea sa se intilneasca pe strada cu unul ca el si ca e mai bine „sa lase oamenii cum i-a facut Dumnezeu“.

Nicu lu’ Tibriu spune ca n-ar vrea sa aiba o copie fidela, pentru ca s-ar duce lumea de ripa: „Sa mai faca unul ca mine inseamna sa mai chinuie o generatie de om. Eu n-am facut nimic in viata, tata a facut“, spune barbatul.

Tata Vergica intra si ea in magazin sa cumpere piine. Barbatii o intreaba daca ar vrea sa fie clonata, dar femeia nu prea stie: „Nu stiu eu, mama, ce e aia“. Nea’ Gogu ii explica, iar femeia isi spune parerea: „Pai eu vreau sa fiu eu pina oi muri, ca de-aia a facut Dumnezeu oamenii. Dar, oricum, decit sa faca oameni ca Gogu, mai bine sa-i faca la fel ca mine“, spune Vergica.

Un barbat intra si el in discutie si le explica celorlalti ca ar putea avea avantaje daca s-ar lasa clonati: „Eu am auzit ceva pe la televizor. Daca m-ar clona pe mine, as trimite copia la nevasta-mea, iar eu as veni in circiuma“, spune nea’ Sandu.

Tanti Gogoasa, vinzatoarea de la magazin, spune ca ea l-ar clona pe raposatul dictator al Romaniei: „Daca s-ar putea, eu l-as clona pe Ceausescu. Era mai bine atunci. Aveau oamenii serviciuri, case… Baiatul meu are patru ani de facultate si n-are unde sa se angajeze“, spune femeia.

„In Bratovoiesti sint doua cazuri de clonare“

Dupa ce ne-am lamurit cum stau lucrurile cu clonarea si oamenii de rind, mergem la primarie sa ne lamureasca edilul. Viceprimarul Liviu Stancu spune ca in comuna sint doua cazuri de clonare, dar care nu prea au dat rezultate: „In Bratovoiesti sint doua cazuri: a lu’ doctorul si a lu’ Dorel, dar n-au dat rezultate prea bune si au cheltuit oamenii o gramada de bani. S-au dus la Timisoara sa se cloneze si tot n-au dat randament“, spune viceprimarul comunei.

Cea care stie mai multe despre clonare este profesoara Elena Puiciu, care spune ca este cea mai nefolositoare inventie a omului: „Dintre toate inventiile facute, clonarea e cea mai proasta, in special la oameni. Cei care dispun de bani au la dispozitie sa faca armate de delincventi sau servitori“.

„Vreau sa-l impusc pe Bush si sa-l condamn pentru genocid“

La capitolul politica externa, nea Gogu zice ca este la „curent“ cu tot ce misca pe pamint: „Pai, cum sa nu stiu, daca nu-mi scapa nimic de la televizor. Sint ochi si urechi. Taica, sa nu uiti ca sapte ani am fost militian cu grad de sergent major! Din ’60 pina-n ’69. Nu m-au dat afara. Am plecat c-am vrut eu din militie. Poate nu scrii la Gazeta cum zic, ca dup’aia s-a dus increderea. Asculta. Eu, Gogu, personal m-as duce in America sa-l impusc pe Bush. Il condamn pentru genocid si pentru ocuparea abuziva a teritoriului din Irak. Interesu’ lu’ Bush este sa le ia petrolu’ arabilor“. Nea Gogu, cu toate acestea, nu vrea sa se alature celor 70 de romani de la PMR, care s-au oferit voluntari sa lupte in Irak impotriva americanilor. Intre timp, el a descoperit antidotul: „Cu bin Laden nu-i merge, va spun eu. Poa’ sa-l cate Bush cit o vrea, ca n-o sa-l gaseasca. Ala e om al dracu’. E precum cirtita. Numa’ daca vine potopu’, iese afara.

„Incepe razboiu’ mondial“

Nea Sandu a fost si el militian, dar numai cinci ani. A plecat de buna voie ca si nea Gogu. Sint pretini de pahar si de politica externa. Si el impartaseste ideile lui nea Gogu, insa are si alte viziuni:

„Si eu sint contra lu’ Bush. Nu sint de acord sa declanseze razboi impotriva Irakului. Daca face asa ceva, incepe razboiu’ mondial si este cel mai mare pericol pentru Europa. Se rupe si NATO, iar noi, va fi vai de capu’ nostru. Pe bin Laden nu-l vor prinde niciodata. Are dreptate Gogu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS