13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii de frontiera au anihilat o filiera de trafic cu carne vie

Politistii de frontiera au anihilat o filiera de trafic cu carne vie

• Din filiera faceau parte persoane din lumea interlopa severineana si cetateni iugoslavi • Zeci de tinere au fost vindute si revindute in Iugoslavia si in tarile spatiului Schengen • Romanii treceau periodic frontiera sa imparta cistigul

Politia de Frontiera Mehedinti a reusit, in colaborare cu cadre ale Serviciului de Informatii si Protectie Interna din Ministerul de Interne, sa anihileze la sfirsitul saptaminii trecute o filiera de trafic cu carne vie care isi desfasura activitatea pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

In urma cercetarilor, s-a constatat ca Violeta S., patroana unui bar de pe raza municipiului, si concubinul acesteia, cetatean iugoslav, au racolat mai multe tinere din judetul Mehedinti, sub pretextul ca le ofera un loc de munca decent si bine platit in Iugoslavia sau in tari ale spatiului Schengen.

Fetele erau transportate pina la malul Dunarii de doi cetateni romani: Gigi P. si Gicu V., cunoscut ca facind parte din lumea interlopa si avind un comportament agresiv. Gicu V. a avut in Drobeta Turnu Severin un club de noapte, cu dansatoare, pe care l-a inchis insa anul trecut si s-a „reprofilat“.

Fetele erau „cazate“ la domiciliul sirbului Sava

De la frontiera, tinerele erau trecute peste Dunare, pe malul iugoslav, cu barca lui Nicolae E., de catre capitanul de port Paul B. si Lucian N.(zis Bila). Tinerele erau asteptate de proprietarul barcii si de un cetatean iugoslav – Sava, fiind conduse la domiciliul acestuia din urma. Fetele constatau aici ca fusesera deja vindute, urmind a fi apoi revindute unor cetateni straini, pentru practicarea prostitutiei pe teritoriul Iugoslaviei, dar si in tari ale spatiului Schengen. Ulterior, cei doi traficanti de carne vie – Gicu V. si Gigi P.- se deplasau si ei in Iugoslavia, la domiciliul lui Sava, pentru a-si incasa sumele de bani care li se cuveneau din serviciile prestate. In acest mod, membrii filierei au reusit sa duca in Iugoslavia, in mai multe rinduri, citeva zeci de tinere. Politistii de frontiera mehedinteni continua cercetarile pentru identificarea membrilor intregii retele.

Toti cei sase romani au fost retinuti si se afla in arestul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti. Ei vor fi prezentati astazi Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, cu propunere de trimitere in judecata, pentru savirsirea infractiunilor de racolare, indrumare si calauzire ilegala de persoane peste granita, in scopul practicarii prostitutiei. Pentru una dintre fete, care le-a declarat politistilor ca a fost nevoita sa suporte chinuri cumplite, traficantii de carne vie au obtinut aproximativ 2.000 de euro. Politistii iugoslavi au gasit o parte dintre fetele care nu fusesera inca vindute, in urma descinderii la domiciliul lui Sava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS