19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlata incalzirii - o dilema

Plata incalzirii – o dilema

Vestea recalcularii facturilor la incalzire pe luna decembrie a bulversat atit conducerea AQUATERM, cit si Primaria Tirgu Jiu. Reprezentantii societatii de distributie a energiei termice si cei ai municipalitatii nu pot raspunde deocamdata intrebarilor venite din partea cetatenilor, care sint nerabdatori sa afle cu cit se vor reduce facturile pe luna decembrie, dupa ce vor fi recalculate.

„Deocamdata, nu stim decit ceea ce a aparut pe Internet, niste indicatii din partea guvernului. Pina cind nu se va publica o ordonanta de urgenta nu se pot lua masuri concrete. Abia atunci, la nivel local se va constitui o comisie care va calcula cit vor plati oamenii pentru incalzire in lunile de iarna“, a spus Constantin Cretan, consilier de presa al Primariei Tirgu Jiu.

Facturi de un milion la blocurile contorizate

Potrivit masurilor pe care guvernul intentioneaza sa le aplice, la apartamentele de bloc necontorizate se va plati o medie a cheltuielilor de la blocurile contorizate. In Tirgu Jiu, doua dintre centralele termice de cartier, modernizate de curind, s-au detasat prin facturile foarte mici pe care le-au primit locatarii. Cetatenii din blocurile arondate centralelor din strazile Popa Sapca si Victoriei II, care au si contoare, au primit pentru luna decembrie facturi de 1-1,2 milioane de lei la apartamente de doua-trei camere. Reprezentantii AQUATERM nu pot spune insa daca atit vor plati, dupa recalculare, si locatarii celorlalte blocuri din oras.

„Nu putem estima cit vor ajunge facturile dupa recalculare. Se va calcula in functie de consumul mediu la blocurile contorizate si suprafata radianta. Nu putem da niste cifre decit dupa aparitia unei ordonante de urgenta care sa stabileasca modul de calcul“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS