20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

FLASH

• In comuna Hurezani traiesc 2.205 locuitori. O mare parte dintre acestia sint batrini a caror principala activitate o reprezinta cresterea animalelor. Dar in comuna sint si proprietari de magazine si crisme. Liderul acestora are magazinul chiar in fata Primariei Hurezani.

• Piata din Hurezani este trecuta pe harta bilciurilor saptaminale din judet. Aici, satenii vin sa isi mai cumpere ceea ce le trebuie. Din pacate, majoritatea comerciantilor sint tigani care vind haine second hand. Pentru ca pina la oras este cale lunga, produsele aduse de romi sint binevenite pentru localnici.

• In localitate exista 375 de elevi, acestia invatind in doua scoli generale si trei primare. Daca pina in acest an incalzirea se facea cu lemne, din primavara, scolile vor fi racordate la reteaua de gaze, primaria urmind sa se ocupe de achitarea gazelor – o alta povara pentru bugetul comunal.

• Primaria ar putea scoate bani din activitatea de la Caminul cultural, peste 150 de oameni venind saptaminal la balurile de aici. Ca sa beneficieze de o auditie cit mai buna, edilii au achizitionat o combina performanta. Ceva bani s-ar mai putea obtine si din sala de calculatoare sau din taxa pentru filmele difuzate.

• La Hurezani, nu sint probleme in ceea ce priveste retrocedarea imobilelor. Cele trei cladiri pentru care au fost depuse cereri au disparut, nemairaminind din ele decit vreo doua-trei caramizi. Fostii proprietari vor fi insa despagubiti.

• Chiar daca bugetul este asa cum este, cartea este la mare pret la Hurezani. Daca in alte parti, multe biblioteci comunale sint in pragul desfiintarii, atit din cauza lipsei de personal, cit si a fondului de carte, Consiliul Local Hurezani a alocat 20.000.000 de lei pentru achizitionarea a 10.000 de volume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS