23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tinar acuza controlorii RAT ca i-au spart arcada

Un tinar acuza controlorii RAT ca i-au spart arcada

Un baiat de 15 ani spune ca a fost batut cu bestialitate de controlorii Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, care l-au prins circulind cu tramvaiul, fara a avea bilet de calatorie. El spune ca era insotit de un var, iar controlorii l-au obligat pe acesta sa declare ca Bogdan a cazut si s-a lovit singur. Controlorii spun insa ca tinarul s-a ales cu arcada sparta, dupa ce s-a dat singur cu capul de pereti.

Bogdan Cioroianu si varul sau, Ionut Draghici, au circulat ieri dimineata cu tramvaiul, dar fara a avea bilet: „N-am avut bani sa ne cumparam bilet si ne-am urcat asa… Pe Calea Bucuresti au venit doi controlori si ne-au intrebat de bilet. Le-am spus ca nu avem si au inceput sa traga de noi si sa ne injure“, spune Bogdan.

„Mi-au dat cu pumnii si cu picioarele in burta“

Tinarul mai acuza controlorii ca au incercat sa-i ia un aparat de fotografiat si ghiozdanul, iar cind au ajuns la sediul RAT de pe Calea Bucuresti, acestia au inceput sa-i bata: „Ne-au dus in centru si acolo au inceput sa ne bata. M-au lovit cu pumnii si cu picioarele in burta, iar unul dintre ei mi-a dat cu pumnul in cap si mi-a spart arcada. Apoi l-au luat pe varu-meu si l-au pus sa semneze o declaratie ca el a vazut cind m-am lovit singur. Nu a vrut, i-au dat doua palme si a semnat-o“, mai spune Bogdan.

„S-a dat singur cu capul de pereti“

Angajatii RAT Craiova care i-au prins pe cei doi tineri circulind fara bilet sint Iulian Grecu si Marin Staicu.

Cei doi spun insa ca, de fapt, ei sint cei agresati: „Toti controlorii il cunosc pe tinarul asta ca nu-si cumpara niciodata bilet. Noi l-am prins si a inceput sa ne injure si sa ne scuipe“, spune Marian Staicu. Cei doi controlori mai spun ca tinarul i-a jignit, spunindu-le „fomisti“, iar apoi i-au amenintat cu o matusa de-ale lor care lucreaza la Judecatorie.

In ceea ce priveste agresiunea de care sint acuzati, controlorii mai spun ca nici macar nu l-au atins pe tinar: „L-am dus la centru si ne-a zis ca ne da o suta de date si ca ne arata noua cine este el. Apoi a inceput sa se dea cu capul de pereti. Erau de fata si colegii nostri“, spune Marian Staicu.

Bogdan Cioroianu a fost internat ieri-dimineata la Sectia de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova. El avea arcada sparta si spune ca intentioneaza sa-i actioneze in judecata pe controlorii care l-au agresat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS