16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Diverse

Mirajul milionului de dolari

Agentiile Loto Prono din Tirgu Jiu au fost luate ieri-dimineata cu asalt de cetateni. Printre acestia se puteau observa destui pensionari, veniti sa isi incerce norocul la milionul de dolari, oferit drept recompensa cistigatorului. Cu toate ca programul de functionare era pina la ora 12.00, Agentia Loto aflata in apropierea Pietei Centrale a fost inchisa cu o ora mai devreme, cetatenii fiind indrumati sa mearga la cea din centrul orasului. Aici, printre zecile de tineri dornici sa joace la 6 din 49 s-au aflat si citeva batrine, care sperau sa ghiceasca numerele norocoase. Imbulzeala i-a determinat pe multi sa dea din coate ca sa ajunga la ghiseu pina la ora inchiderii. „Cu pensiile noastre, abia ne cumparam cartofi! Am auzit si noi la televizor de milion si am venit sa jucam. Nu ne-am hotarit decit acum, in ultima zi. Nu am mai vazut de mult asa coada, ca, uite, a iesit pina in strada“, a declarat Mihaela Stircu, pensionara din Tirgu Jiu.

(E.M.)

Calcat de caruta

Ion Dursan, de 20 de ani, a decedat pe 24 ianuarie, dupa ce a fost calcat pe cap de propria caruta. El a fost dus la spital de un verisor, Viorel Dursan, care a declarat ca barbatul era intr-o stare avansata de ebrietate inainte de a cadea din caruta. Ion Dursan a ajuns la spital in stop cardiorespirator si avind fractura de craniu, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viata.

(M.M.)

Intoxicat cu monoxid de carbon

Un barbat din Tirgu Jiu a fost gasit mort simbata in casa in care locuia. Laviniu Bobic, de 35 de ani, a decedat in urma intoxicatiei cu monoxid de carbon, emanat de soba care functiona pe gaze. Vazind ca fiul lor nu mai iese din camera in care dormea, parintii acestuia au spart usa si l-au gasit pe tinar mort pe un pat. Cadavrul a fost transportat pentru efectuarea necropsiei la morga Spitalului Judetean din Tirgu Jiu. Initial, politistii trimisi sa ancheteze cazul au crezut ca este vorba de o crima.

(E.M.)

Nicolae Ceausescu, sarbatorit cu ode la Tirgu Jiu

Ziua de nastere a lui Nicolae Ceausescu a fost serbata ieri cu ode de catre membrii Partidului Muncitoresc Roman. Pentru a li se face auzite discursurile si poeziile inchinate fostului conducator, membrii partidului au scos la usa sediului, situat in apropiere de Parcul Municipal, o boxa. Trecatorii au putut astfel sa asculte creatiile celor care si-au adus aminte de fostul presedinte. Marin Sandu, inginer, le-a spus celor aproape 30 de persoane prezente ca Nicolae Ceausescu a creat o alta treime: Ceausescu, Romania, PCR. Dupa un discurs inflacarat, care a inceput cu „Dragi tovarasi!“, Marin Sandu a incheiat cu indemnul „Proletari din toate tarile, uniti-va!“. Gheorghe Voda, aflat in prezidiu, le-a recitat celor de fata un „Omagiu pentru eroul neamului.“.

(E.M.)

Severinean arestat pentru trafic cu stupefiante

Un tinar din municipiul Drobeta Turnu Severin a fost retinut si apoi arestat de politisti pentru savirsirea infractiunii de trafic de stupefiante. Florin D., de 26 de ani, poseda mandat de executare a pedepsei inchisorii pentru trei ani, dupa ce, in perioada februarie- iulie 2000, a detinut si valorificat canabis, impreuna cu alte persoane, asupra carora continua cercetarile.

(F.L.)

Alimente pentru romi

Printr-un program sprijinit de Patriarhia Romana, romii nevoiasi din Gorj vor primi ajutoare constind in alimente de prima necesitate. Peste 680 de romi din judet, nascuti inainte de 1945, vor beneficia de un pachet care va contine zahar, faina, ulei, paste fainoase, in valoare de 400.000 de lei. Desi nu indeplineau criteriul cerut, alte 300 de persoane nevoiase de etnie roma au primit alimente.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS