17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectoarea de la Scoala „Mihai Viteazu“ nu mai face fata reclamagiilor

Directoarea de la Scoala „Mihai Viteazu“ nu mai face fata reclamagiilor

Intr-o scrisoare anonima trimisa Gazetei de Sud, directoarea Scolii generale nr. 30 este acuzata de comiterea unui intreg pomelnic de nereguli, unele dintre ele chiar foarte grave. Acuzatiile sint confirmate de sotul fostei directoare a scolii, a carui retorica se regaseste, de altfel, surprinzator de mult in continutul misivei nesemnate. Ioana Zorila, actuala directoare a scolii, pune insa totul pe seama dorintei de razbunare a celei careia i-a luat locul.

In urma cu o saptamina, unul din redactorii GdS a fost contactat de un oarecare Aurel Dabu. Enigmatic, acesta ne-a lasat un teanc de documente din care ar fi trebuit sa reiasa ca sotia sa, Angela Dabu, a cazut victima unor jocuri de culise in urma carora a fost inlaturata din functia de directoare a Scolii nr. 30 „Mihai Viteazu“ din Craiova de catre Ioana Zorila. La citeva zile dupa aceea, pe adresa redactiei a sosit o scrisoare, in care autorul anonim tintea asupra aceleiasi Ioana Zorila cu o tolba de capete de acuzare, cum ar fi ca directoarea „bate dupa bunul plac elevii scolii“, „suma furata de aceasta directoare de la Scoala generala nr. 30 depaseste 1,8 miliarde de lei“ sau ca Ioana Zorila ar fi fost o apropiata a fostei Securitati.

Lasind la o parte multele asemanari intre discursul lui Aurel Dabu si textul scrisorii anonime, cert e ca sumele vehiculate in misiva ar fi facut invidios si un evazionist cu experienta.

Directoarea Zorila are insa replica la toate acuzatiile aduse si da vina pe dorinta de razbunare a fostei directoare, Angela Dabu:

„In ’98, a avut loc concursul de director, pe care, initial, l-a cistigat dumneaei, deoarece punctajul meu a fost gresit calculat. Am contestat rezultatele in justitie si, dupa un an, am cistigat procesul. De atunci, se tine numai de reclamatii, in loc sa ma lase sa-mi fac treaba. Probabil ca e invidioasa ca am reusit sa fac, pentru scoala asta, mai multe decit ea. Cit despre sumele pe care le-as fi furat, imi dau senzatia ca cineva s-a jucat cu zerourile: nici scoala nu are atitia bani cit am furat eu“, ne-a spus Ioana Zorila.

Sotul fostei directoare crede ca este filat de Securitate

Am incercat sa luam legatura si cu doamna Dabu, care insa s-a ferit sa spuna ca ea sau sotul ei se afla in spatele anonimelor care i-au otravit zilele directoarei Zorila. „Vreau sa va intreb daca sesizarea cu pricina este cumva semnata. Este adevarat, eu sint diriginta clasei la care au fost batuti copiii. Dar eu nu am trimis nici o sesizare. Poate ca unii dintre parinti au trimis-o in numele meu sau poate au trimis-o altii cu numele meu, ca au mai facut asa ceva“, tine sa ne spuna la telefon Angela Dabu. Asta, dupa ce Aurel Dabu, sotul fostei directoare, ne spusese ca nu ne poate lasa un telefon pentru a-l contacta deoarece este filat de Securitate. De altfel, frecventa cu care apare Securitatea in anonima ne-a si dus la concluzia ca Dabu este semnatarul ei, fapt confirmat de directoarea Zorila.

Despre toata aceasta poveste, Inspectoratul Scolar Judetean pare a se fi saturat. „In loc sa se tina de turnatorii, profesorii ar face bine sa-si vada de treaba. Stiu ca au existat ceva probleme la numirea directorului, dar nu e normal sa te tii cu reclamatiile o viata intreaga daca ai pierdut un concurs. Cit despre cele aratate in anonima, multe sint niste aberatii. E adevarat insa ca am auzit de mai multe ori ca directoarea Zorila ii cam urecheaza pe copii, dar nu obiceiul acesta o caracterizeaza“, a declarat un oficial din cadrul ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS