16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectia Generala a Finantelor Publice Mehedinti a atras la bugetul de stat 912 miliarde de lei

Directia Generala a Finantelor Publice Mehedinti a atras la bugetul de stat 912 miliarde de lei

Sarcina de incasare a veniturilor la bugetul de stat, la nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice Mehedinti, a fost in 2002 de 831 de miliarde de lei, realizindu-se venituri de 912,6 miliarde de lei. In acelasi interval, s-au emis 2.830 de somatii pentru 338,2 miliarde de lei si au fost puse 53 de sechestre pe bunuri mobile, pentru suma de 31,2 miliarde de lei. Au fost intocmite 37 de procese-verbale de disponibilizare bunuri imobile ale unor persoane juridice, din care 15 au fost valorificate pentru suma de 12,3 miliarde de lei.

In cazul a 15 persoane juridice, s-a pus poprire pe venituri, pentru suma de 16,5 miliarde si au fost puse popriri bancare in cazul a 269 de agenti economici, pentru suma de 245 de miliarde de lei. Cu aceasta ocazie, au fost mentinute si popririle neonorate din anii precedenti, suma incasata din decontare fiind de 845,8 miliarde de lei.

Venituri suplimentare de 113 miliarde de lei

Reprezentantii Directiei Controlului Fiscal Mehedinti au efectuat anul trecut 1.095 de controale, dintre care 1.050 la societati comerciale cu capital privat, 23 la societati comerciale la care statul este actionar, 13 la regii autonome si noua controale la alte institutii publice, cum ar fi asociatii familiale, fundatii nonprofit si persoane fizice.

In sinteza rezultatelor obtinute in 2002 ca urmare a controalelor efectuate, se concentreaza atragerea la bugetul de stat a unor venituri suplimentare de 113 miliarde de lei, reprezentind diferente de impozite, taxe constatate la control si sanctiuni aplicate pentru nerespectarea prevederilor legislatiei fiscale in vigoare.

„O sarcina importanta a constituit-o informarea agentilor economici asupra obligatiilor fiscale ce le revin pe parcursul functionarii lor ca societati comerciale, activitate ce s-a desfasurat prin compartimentele de asistenta pentru contribuabili existente la nivelul directiei“, a spus Petre Petrica, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS