15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 250 de elevi si parinti din Motru i-au scris Rovanei Plumb

Peste 250 de elevi si parinti din Motru i-au scris Rovanei Plumb

•„Va rugam sa ne sprijiniti in rezolvarea problemelor aparute, pentru a putea sa ne desfasuram cursurile in scolile noastre“ • Lantul slabiciunilor: Compania Nationala a Lignitului Oltenia are datorii la Primaria Motru, care este datornica la UATAA. La rindul sau, prestatorul de servicii nu si-a platit facturile la ELECTRICA, societate care are, de asemenea, debite la Compania Nationala a Lignitului Oltenia

Elevii din Motru traiesc in fiecare zi cosmarul ca si-ar putea desfasura orele in frig. Autoritatile din Motru nu au reusit inca sa gaseasca fonduri pentru a putea plati facturile la caldura, care au ramas neachitate de doi ani.

Cu toate ca UATAA Motru, prestatorul de servicii, a tratat cu intelegere problema debitelor restante care totalizeaza 27 de miliarde de lei, ELECTRICA este decisa sa sisteze furnizarea energiei electrice. In acest fel, chiar daca nu ar mai tine cont de datorii, UATAA nu ar mai avea cum sa furnizeze apa si agent termic catre cele trei scoli din oras.

Pentru a rezolva intr-un fel acest impas, peste 250 de elevi si parinti din Motru i-au trimis ieri o scrisoare deschisa ministrului Rovana Plumb, sefa Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

Solutii de sus

Atit copiii, cit si parintii acestora s-au saturat sa mai astepte solutiile autoritatilor locale si au cerut ajutorul ANPC. Tabelele cu semnaturile elevilor de la Colegiul Tehnic si Scoala generala nr.1 din Motru, impreuna cu scrisoarea i-au fost expediate ieri sefei ANPC.

Ion Tudor, inspector-sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj, a spus ca, din discutiile pe care le-a avut cu Rovana Plumb, a reiesit ca se va incerca deblocarea unui fond de la guvern.

„Tabelele au mers din clasa in clasa si au semnat pentru a avea caldura in scoli. Este adevarat ca nu toate caloriferele sint incalzite asa cum trebuie. Elevii au venit si ne-au sesizat si alte aspecte si ne-au rugat sa ii ajutam. Sa speram ca nu se va ajunge la sistarea caldurii“, a afirmat Ion Tudor.

Intr-o situatie mai dificila este Colegiul Tehnic, pe mai multe bunuri de aici, intre care si Sala de Festivitati, existind dispozitie de sechestru in valoare de peste opt miliarde de lei.

Chiar daca se vor gasi fonduri pentru achitarea macar a unei parti din datorii, problema debitelor le va da in continuare batai de cap celor din Motru. Aceasta din cauza unui adevarat lant al slabiciunilor care s-a creat in timp: CNLO are datorii la Primaria Motru, care este datornica la UATAA. La rindul sau, prestatorul de servicii nu si-a platit facturile la ELECTRICA, societate care are, de asemenea, debite la CNLO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS