18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Nu v-am suspendat din functie pentru ca prefer solutiile de echilibru!“

„Nu v-am suspendat din functie pentru ca prefer solutiile de echilibru!“

Primarii si secretarii comunelor in care proportia de eliberare a titlurilor de proprietate se situeaza sub 90% au fost chemati la Prefectura Mehedinti, pentru a se analiza situatia lor si pentru a lua masurile ce se impun. Daca la sfirsitul anului trecut, judetul Mehedinti a reusit sa depaseasca proportia de 90%, autoritatile locale au stabilit pentru 2003 sa ajunga la 97,5%.

Potrivit prefectului de Mehedinti, Dan Trancota, indeplinirea acestui obiectiv nu va fi deloc simpla, deoarece au ramas de rezolvat cele mai dificile situatii. Dan Trancota i-a atentionat din nou pe primarii comunelor cu probleme:

„V-am atras atentia si v-am acordat si cartonase galbene si nu rosii, dar nu as vrea ca anul 2003 sa debuteze prost pentru unii.

V-am chemat aici pentru ca trebuie sa ne apropiem de 100% in eliberarea titlurilor de proprietate si vor fi multe probleme pe ultima suta de metri. Sint primarii care au primit terenuri de la Agentia Domeniilor Statului, multe suprafete sint inca in litigiu, deci situatia nu va fi deloc usoara. Nu v-am suspendat din functie pentru ca prefer solutiile de echilibru“. Localitatile cu procente mici in eliberarea titlurilor de proprietate sint: Corcova-50%, Cazanesti-52%, Malovat-52%, Bicles-53%, Stingaceaua-53%, Gruia-57%, Gogosu-58%, Breznita de Motru-61%, Godeanu-62%, Balacita-72%, Bala-72%, Izvorul Birzii-73%, Bilvanesti-75%, Brosteni-78%, Balta-80%, Livezile-82%, Podeni-84%.

Unii dintre primarii chemati la Prefectura Mehedinti au solicitat sprijinul Comisiei Judetene de aplicare a Legii fondului funciar, pentru a reusi sa se apropie de procentul solicitat de eliberare a titlurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS