13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii din Puturi vor sa aiba propria comuna

Locuitorii din Puturi vor sa aiba propria comuna

Marin Cioc: „Cit oi fi eu primar, asa ceva nu se va intimpla“

Mai multi oameni de bine din satul Puturi s-au dus cu o jalba la Primaria Castranova, prin care cereau nimic altceva decit sa fie aprobata separarea localitatii de comuna. Primarul Marin Cioc si-a adunat imediat consilierii si au dezbatut problema vreme indelungata, fara sa ajunga la un rezultat. Asta pentru ca unii consilieri (adica toata opozitia formata din cinci pedisti) erau adeptii separarii, in vreme ce primarul si oamenii sai s-au opus din toate puterile.

Daca au vazut asta, consilierii PD au scos legea din dulap si i-au aruncat-o primarului sub nas, spunindu-i ca se poate face separare daca localitatea are cel putin 1.500 de suflete, spatii pentru institutii si echilibru bugetar. Primarul insa a tinut-o pe a lui, sustinind ca daca primele doua conditii ar cam fi indeplinite, in privinta echilibrului bugetar ar mai fi loc de discutii:

„Echilibrul bugetar inseamna sa ne acoperim toate cheltuielile din venituri proprii. Care venituri proprii, cind noi in fiecare an am stat pe la consiliul judetean cu mina intinsa dupa sume defalcate de la buget? Asa ca i-am convocat pe locuitorii din sat la caminul cultural si le-am prelucrat legea, spunindu-le si acest lucru“.

Adeptii separarii, in unanimitate locuitorii din Puturi, nu

s-au lasat impresionati de argumentele primarului, considerind ca acesta suceste legea.

„Nu acopeream bugetul cu 150 sau 170 de milioane de lei. Dar acum, aplicindu-se impozitul pe teren agricol si satul detinind o suprafata agricola de 2.500 de hectare, nu mai este o problema“, a spus Dumitru Ionicoiu, consilier local.

O data indeplinita si aceasta conditie, ar mai fi nevoie de aprobarea consiliului local si de organizarea unui referendum. Marin Cioc a fost insa destul de clar in aceasta privinta: „Cit oi fi eu primar, Puturi va ramine a Castranovei. Iar la referendum, hai sa fim seriosi, ar trebui sa fie de acord si castranovenii cu separarea, ori asa ceva nu se va intimpla“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS