16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnitatile de alimentatie publica din Mehedinti continua sa incalce legislatia

Unitatile de alimentatie publica din Mehedinti continua sa incalce legislatia

Inspectorii mehedinteni de la Protectia Consumatorului au verificat cinci societati comerciale din comuna Brosteni, respectiv trei unitati de alimentatie publica si doua magazine alimentare, precum si alte patru unitati comerciale din comuna Patulele, in ambele localitati fiind descoperite abateri de la legislatia in vigoare. In toate unitatile de alimentatie publica verificate la Brosteni s-au constatat conditii igienico-sanitare necorespunzatoare.

„Lipseau substantele dezinfectante pentru spalarea si igienizarea veselei, iar grupurile sanitare nu erau dezinfectate si dotate cu materiale“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct la OJPC Mehedinti.

In magazinele alimentare controlate au mai fost gasite produse fara elemente de identificare-caracterizare, respectiv zahar, orez, rahat, biscuiti, si produse cu termen de valabilitate expirat, respectiv gris, paste fainoase, halva si ciocolata. Aceste produse au fost retrase definitiv de la comercializare si temporar au fost oprite cele cu abateri de informare-etichetare. Pentru abaterile constatate au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale, in valoare de 11,5 milioane de lei.

Serviciile de alimentatie in neregula au fost oprite temporar

Inspectorii OJPC Mehedinti au gasit o situatie similara si la unitatile controlate in localitatea Patulele. Aici au fost depistate produse cu termenul de valabilitate expirat, respectiv gris, halva, paste fainoase, guma de mestecat si faina, care au fost retrase definitiv de la comercializare.

In unitatile de alimentatie publica verificate in comuna, abaterile constatate au fost legate de conditiile igienico-sanitare necorespunzatoare, motiv pentru care inspectorii au luat masura opririi temporare a serviciului, pina la intrarea in normalitate.

„Au fost gasite bauturi alcoolice si racoritoare care nu aveau imprimata lizibil data expirarii produsului, iar in aceste conditii au fost oprite imediat de la comercializare“, a mai spus Anastasia Horhoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS