21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tinar picteaza folosind scobitori, burete, pieptene sau uscatorul de par

Un tinar picteaza folosind scobitori, burete, pieptene sau uscatorul de par

Un tinar din Tirgu Jiu a gasit o metoda originala de a picta. El foloseste, pe linga materialele cunoscute- vopsea, hirtie, pensula si pinza-, ustensile care la prima vedere nu au nimic in comun cu arta. Constantin Balanescu realizeaza lucrari folosind scobitori, burete sau pieptene, obiecte care creeaza imagini ce nu pot fi obtinute cu ajutorul pensulei.

Pentru ca picturile sint facute pe hirtie fotografica, iar vopseaua aluneca prea usor, pictorul foloseste uscatorul de par, cu care o usuca mai repede.

„Nu am pregatire in domeniul artistic. Eu pictez numai din pasiune. Am dorit sa nu imit pe nimeni si sa-mi creez propriul stil“, a spus Constantin Balanescu.

Tinarul a pictat pentru prima data in Kuweit

Constantin Balanescu are 32 de ani si s-a apucat sa picteze in urma cu cinci ani. Pe atunci, el lucra la o termocentrala in Kuweit, unde i-au si ramas multe dintre lucrari, in colectii particulare ale unor oameni care i-au apreciat originalitatea.

„Am inceput totul de la dorinta de a-mi decora camera. Fratele meu este absolvent al unei facultati de arta si m-a indrumat, iar prin intermediul lui am intrat in legatura cu anumite cercuri de artisti. Am participat la citeva expozitii de grup, am decorat unele cluburi sau baruri din oras. Am lucrari si in colectii din Germania si Canada. Toate lucrarile le-am dat prietenilor, nu am vindut nimic“, a precizat Constantin Balanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS