17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt milioane de lei pentru incalzire

Opt milioane de lei pentru incalzire

Conducerea unei asociatii de locatari din Piatra Neamt a solicitat ieri societatii de utilitati din municipiu debransarea de la reteaua de termoficare, dupa ce costul incalzirii intr-un apartament de trei camere pentru luna decembrie a fost de opt milioane de lei.

La Asociatia de locatari nr. 103 de pe strada Privighetorii din Piatra Neamt, doar 32 din cele 345 de locuinte au mai ramas bransate la centrala de cvartal, restul proprietarilor montindu-si centrale de apartament sau construindu-si sobe. In luna noiembrie, factura la agentul termic a fost in medie de patru milioane de lei pe apartament, iar in luna decembrie, doar costul incalzirii s-a ridicat la opt milioane de lei.

Presedintele asociatiei, Dumitru Donici, si administratoarea Cristina Provolovici au decis sa lipeasca pe usile de intrarea in scarile de bloc anuntul potrivit caruia locatarii cu astfel de sume la intretinere sa semneze ca vor plati factura, in caz contrar, intreaga asociatie urmind sa fie debransata de la sistemul centralizat. Nici un locatar nu a semnat un asemenea angajament, motiv pentru care conducerea asociatiei a cerut ieri societatii de utilitati Aqua Calor SA Piatra Neamt sistarea furnizarii agentului termic si a apei calde menajere incepind din 1 februarie. In aceste conditii, centrala termica 61, care a fost prima modernizata in cadrul unui program investitional amplu de transformare a centralelor care functioneaza cu CLU (combustibil lichid usor) in centrale cu gaz metan, va fi inchisa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS