15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDebransarile de la apa rece bat la usile slatinenilor

Debransarile de la apa rece bat la usile slatinenilor

Conducerea societatii ACETI, care asigura furnizarea apei potabile in Slatina, a reluat, la inceputul acestei saptamini, discutiile privind noi debransari ale datornicilor de la retea.

Directorul general Florea Iancu a spus ca, deocamdata, se analizeaza situatia, urmind sa se intocmeasca listele cu cei care vor fi lasati fara apa la robinete. Acesta a precizat ca, de aceasta data, vor fi debransati numai cei care au datorii mai vechi de trei luni.

SC ACETI SA Slatina are in prezent de recuperat in total 60,5 miliarde de lei, din care aproape 40 de miliarde numai de la populatie. Din factura totala a lunii decembrie, care s-a ridicat la 5,7 miliarde de lei, s-a incasat in proportie de 17,7 %.

Societatea ACETI mai are de recuperat 20,5 miliarde de lei de la agentii economic, in majoritate bugetari, cel mai mare datornic fiind chiar Primaria Slatina, cu 17 miliarde de lei, pentru serviciile asigurate in special la unitatile scolare. Directorul Florea Iancu a precizat ca motivul pentru care se va trece din nou la aplicarea unor masuri extreme, precum debransarea, este faptul ca societatea pe care o conduce are debite catre propriii furnizori, fiind somata in fiecare zi sa le plateasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS