21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii se inghesuie sa isi plateasca impozitele pe terenuri si cladiri

Craiovenii se inghesuie sa isi plateasca impozitele pe terenuri si cladiri

Teama de majorari sau poate acordarea bonificatiei de 5% ii determina pe craioveni sa ia cu asalt ghiseele Serviciului de Taxe si Impozite pentru a-si plati darile catre stat pentru terenuri si cladiri. Pe oameni nu-i deranjeaza faptul ca stau la coada pentru ca, spun ei, sint obisnuiti cu asta.

„Acum, daca tot am ajuns aici, stau la coada sa scap de o grija. Mi-a venit pensia ieri si m-am grabit sa imi platesc impozitul. Nu imi place sa ma stiu cu obligatii. Am, n-am bani, imi platesc mai intii datoriile si dupa aceea cumpar mincare si ce mai am nevoie in casa. Si, daca platesc impozitul integral, primesc reducerea aia de 5%. Nu e mult, dar pentru mine inseamna ceva“, a spus Ioana Marinescu, pensionara din Craiova.

„Am auzit ca se majoreaza iar impozitul si m-am gindit ca ma pun astia sa dau bani in plus. Ca si asa ne-au pus la dari in spate ca nu mai stim de capul nostru!“, a declarat Ion Stanciu, din Craiova.

Printre cei care se inghesuie sa isi plateasca impozite sint si restantierii de anul trecut. Insa, numarul acestora este destul de mic.

Incasari de un miliard pe zi

Avalansa de platitori de taxe este surprinzatoare chiar si pentru conducerea serviciului. Zilnic se incaseaza peste un miliard de lei, spune directorul Serviciului de Taxe si Impozite Craiova, care apreciaza ca suma incasata este neasteptat de mare: „Fata de 200 – 300 de milioane de lei, cit incasam de obicei, acum putem spune ca stam foarte bine. De la inceputul anului si pina acum am incasat peste zece miliarde de lei“.

Termenul pina la care se pot plati transele de impozit nemajorate este 15 martie. Dupa aceasta data, se percep majorari de intirziere de 0,06% pe zi.

Spre deosebire de alte orase, in Craiova, majorarile la impozite sint foarte mici. Locuitorii din zona unu platesc impozite cu 1.000 de lei mai mari pentru un metru patrat decit anul trecut, iar cei din zona doi platesc doar cu 500 de lei mai mult.

Pina la sfirsitul acestei luni, craiovenii vor avea posibilitatea sa isi achite taxele si impozitele prin Internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS