10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii olteni au mincat, circulat si muncit pe datorie

Jandarmii olteni au mincat, circulat si muncit pe datorie

Comandamentul de Jandarmi Judetean Olt a incheiat anul trecut cu rezultate bune in activitatea de asigurare a ordinii publice, insa cu o situatie financiara mai proasta. Conform calculelor compartimentului financiar-contabil din cadrul unitatii, jandarmii au mincat si au circulat tot anul trecut pe datorie, avind obligatii de plata in prezent catre furnizori de peste 115 milioane de lei pentru hrana si aproape 129 de milioane pentru carburanti-lubrifianti. Unitatea mai are obligatii de plata si catre propriile cadre militare in valoare de 1,6 miliarde de lei, din care 904 milioane reprezinta diferente de hrana, iar peste 650 de milioane-restante la drepturi de echipament. Conducerea Comandamentului a spus ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza fondurilor insuficiente, care abia ajung pentru dotarile minime.

Anul trecut abia s-a reusit completarea deficitului la unele articole de imbracaminte precum bocanci, pulovere din lina, caciuli, manusi, centuri si scurte mozaic, insa, din cauza dotarilor deficitare cu armament si munitie, jandarmii nu prea au ocazia sa participe la exercitii de trageri, acest lucru fiind absolut necesare pentru subofiterii care asigura paza la banci si transport de valori. Masinile din dotarea unitatii sint putine, vechi, se strica des si nu exista fonduri nici pentru asigurarea unei intretineri zilnice, asa cum ar trebui. Tot din lipsa banilor nu a fost intretinuta si reparata tehnica de transmisiuni, in special cea de radio pe unde scurte si din cauza starii de uzura avansata o parte din aceasta a fost propusa pentru casare. O alta problema acuta o reprezinta lipsa acumulatorilor cu Pb de 21 V, ceea ce face ca statiile radio sa nu fie operative pentru lucrul in mers si sa nu existe o sursa de alimentare de rezerva.

81 de infractori prinsi in flagrant

Jandarmii olteni si-au extins in cursul anului trecut misiunile de asigurare a ordinii publice la institutiile publice si private, dar si la 30 de scoli si licee, precum si in cinci parcuri si locuri de agrement. In cadrul misiunilor intreprinse au fost legitimate aproape 15.000 de persoane, din care 1.996 au primit avertismente, 430 au fost sanctionate contraventional, iar 134 au fost duse la politie. In cursul anului trecut, jandarmii au organizat pe raza localitatilor rurale peste 600 de patrule mobile si alte zeci de actiuni in colaborare cu politia, cu grupele de transport feroviar sau cu lucratori ai Directiei Silvice Olt. Au fost prinsi in flagrant 12 infractori care furau lemne din Padurea Resca si alte 69 de persoane care comiteau diverse alte infractiuni si au fost conduse la politie 1.600 de persoane in urma controalelor efectuate in trenuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS