17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSC CORA, trasa de urechi pentru intirzierea lucrarilor la blocurile ANL

SC CORA, trasa de urechi pentru intirzierea lucrarilor la blocurile ANL

Craiovenii care visau ca inceputul de an sa le aduca o casa construita cu bani de la Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) mai au de asteptat. In ciuda faptului ca municipalitatea a promis locuintele la sfirsitul lui ianuarie 2003, nici una dintre ele nu este locuibila in prezent, din cauza intirzierii termenului de executie.

Primarul Craiovei, Vasile Bulucea, a criticat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul institutiei, societatile care se ocupa de ridicarea blocurilor sociale construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) in cartierul Craiovita Noua.

Este vorba de SC CORA INVEST GROUP SA Craiova si de TEHNOROB Craiova. Prima dintre societati trebuia sa finalizeze inca de anul trecut cele 245 de garsoniere si apartamente pentru tineri, contractate prin ANL, iar cea de-a doua sa introduca la aceste blocuri utilitatile (curent, gaze, telefon, apa). In acest moment, nici un apartament nu este locuibil, desi mii de craioveni asteapta sa primeasca o casa.

„Nu stiu daca ANL sau MLPTL vor mai tolera aceasta situatie“

„Atit constructorii, cit si cei care realizeaza introducerea utilitatilor la blocurile ANL nu sint bine organizati. Domnul Robu (directorul SC CORA – n.r.) are 245 de apartamente de terminat, dar nu se incadreaza in termen. Daca tot aminam asa finalizarea lucrarii vom avea scandal cu cei care vor locuinta. Si nu stiu daca ANL sau Ministerul Lucrarilor Publice vor mai tolera aceasta situatie care nu este in regula. In aceste conditii, cum sa mai cerem bani pentru alte apartamente? Nu merge doar pe promisiuni, trebuie sa mai si facem ceva“, a spus Bulucea. Ieri, primarul i-a chemat la ordin pe constructori si le-a cerut sa se grabeasca, deoarece a facut niste promisiuni electoratului. Intrebat daca a vorbit cu ministrul Miron Mitrea, despre aceasta situatie, Bulucea a raspuns afirmativ, insa a tinut sa precizeze ca posibilitatea ca agentia sa nu mai finanteze alte lucrari la Craiova este opinia personala si nu intentia vicepresedintelui PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS