13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Radovan se face curatenie cu plugul inventat de viceprimar

La Radovan se face curatenie cu plugul inventat de viceprimar

„Toate drumurile din Radovan sint deszapezite. Si aceasta, intr-un timp record: doua zile ne-a luat la prima ninsoare si o zi la cea din urma“, se lauda Ilie Grecu, viceprimarul comunei. Si are toate motivele: intr-adevar, soselele care strabat localitatea sint curatate de zapada, facindu-le cinste celor care ocupa scaunele inalte ale primariei.

Vinovat de aceasta trebusoara se face vicele, si nu din pricina harniciei sau a altor calitati de gospodar. Ci pentru ca acum vreo 15 ani a furat trei bare de fier, din care, cu propriile miini, a construit un utilaj de deszapezire.

„Am comis fapta inainte de ’89, cind eram vicepresedinte“, povesteste Ilie Grecu senin.

„Pe atunci nu aveam prea multe la primarie. Toate ne veneau de la centru, si veneau tirziu sau deloc. Trebuia sa ne gospodarim siguri, sa ne descurcam dupa puteri. Si atunci erau ierni si zapezi si drumuri. Ne trebuia un plug de deszapezire. M-am gindit ca, daca nu ne da nimeni, n-avem decit sa ni-l facem. Si m-am dus cu niste oameni la Jiu – pe atunci era podul vechi – si am luat frumusel trei bare de fier beton. Da’ nu asa, pur si simplu, ca erau pazite. Am pregatit dinainte cinci kile de tuica si cind am ajuns acolo, am negociat direct cu inginerul. Fara prea multa tocmeala, barele au fost ale mele. Chiar ingineru’, care era baiat de treaba, m-a ajutat sa le pun in masina. A doua zi am chemat niste mesteri si le-am sudat. A iesit un plug de toata frumusetea: cu el lucram de 15 ani si n-avem treaba. Nu trebuie sa cerem de la Drumuri- carora am fi nevoiti sa le platim 500.000 de lei pe ora – si de la nimeni altcineva“, spune viceprimarul, mindru de inventia sa.

Si acum Radovanul este deszapezit tot cu plugul facut pe cinci kile de tuica. Nu e el nou, nici de ultima tehnologie, dar satisface nevoile comunei. Atit de bine, ca il imprumuta si nemtii.

„Noi am terminat lucrul, asa ca l-am imprumutat si societatii AGROIND, care are un patron german, sa-l foloseasca. Nu luam nici un ban, desigur, doar ne ajutam. Ne dau si ei tractoarele lor, cind avem nevoie“, mai spune viceprimarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS