14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipe de „recuperatori“ de la AQUATERM bat la usile datornicilor

Echipe de „recuperatori“ de la AQUATERM bat la usile datornicilor

Ordonanta privind achitarea facturilor de incalzire in termen de 15 zile, in loc de 30 de zile, va conduce la o crestere a sumelor pe care locuitorii din Tirgu Jiu le datoreaza furnizorului de agent termic, societatea AQUATERM. Principalul efect al injumatatirii perioadei in care pot fi achitate facturile este acela ca penalitatile de intirziere, de 0,75% pe zi, se vor aplica mult mai devreme. Datoriile pe care societatile comerciale si asociatiile de locatari le au la AQUATERM au ajuns la 105 miliarde de lei, dintre care 36 de miliarde reprezinta penalitati de intirziere. La rindul sau, furnizorul de agent termic are de achitat restante de 38 de miliarde de lei catre DISTRIGAZ.

„Oamenii nu plateau nici in termen de 30 de zile“

Conducerea AQUATERM crede ca aceasta masura nu va duce decit la o dublare a penalitatilor pentru ca, daca nu plateau in termen de o luna, locatarii nu vor putea in nici un caz sa achite facturile mai devreme.

„Oamenii nu plateau nici in termen de 30 de zile. Despre 15 zile nici nu poate fi vorba. Sint multi locatari care nu platesc din rea-vointa, dar sint si oameni care pur si simplu nu au de unde plati“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM. Reprezentantii acestei unitati desfasoara o campanie de convingere a populatiei sa achite contravaloarea serviciilor de care beneficiza. „Cite un angajat al nostru raspunde de doua asociatii, unde impreuna cu administratorii bate din usa in usa pentru a mai recupera din bani“, a mai spus Ion Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS