13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimarul Robeanu - nostalgia trecutului in plina prosperitate

Viceprimarul Robeanu – nostalgia trecutului in plina prosperitate

Din toata suflarea comunei, „de la origini si pina in prezent“, nu a rasarit nici un scriitor, muzician, pictor sau vreun alt artist. Cel putin asa sustine viceprimarul Dumitru Robeanu, care se mindreste cu trecutul sau glorios: „Sint membru al Partidului Comunist din1963, iar acum, bineinteles, nu sint doar simplu membru al PSD, ci presedintele organizatiei de aici. Am fost 28 de ani presedinte de CAP si trei ani am fost primar. Dupa revolutie, s-a ales praful si pulberea de tot CAP-ul“. Lichidarea patrimoniului s-a facut dupa aceleasi „legi“ si criterii ascunse, ca peste tot.

Totusi, cit priveste marile personalitati ale locului, vicele apreciaza cu „indreptatita mindrie patriotica dobresteana“ citeva nume care au facut ocolul spatiului mioritic:

„Dupa parerea mea, cel mai mare om a ajuns toarasu’ Dumitru Constantin, care a fost secretar al Comitetului Judetean Dolj al PCR. Se ocupa cu probleme de agricultura. Se facea productie, nu gluma. Al doilea om mare, Dinel Stefanescu, a fost directorul Directiei Agricole Judetene Dolj, in regimul trecut. Tot pe timpul lui Ceausescu, Nicolae Stefanescu – care s-a nascut in Toceni – a fost general in Ministerul Afacerilor Interne. A murit la cutremurul din ’77. Si mai avem personalitati la fel de mari “. Oare se mai pastreaza „cifrele umflate“ care se raportau la nivel inalt? Ca, vorba ceea, acum nu se mai imbolnaveste nimeni de inima. Sau, citi tarani de acolo au intrat la pirnaie pentru doi stiuleti de porumb? Nu se mai stie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS