15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Bijuteria- un exemplu pentru a testa integritatea politistilor“

„Bijuteria- un exemplu pentru a testa integritatea politistilor“

• „La nivelul tarii, destul de multi politisti au picat testul integritatii“, a spus Virgil Ardelean • In Gorj s-au facut trei teste si au iesit bine
• Toate laboratoarele de droguri au fost descoperite in mediul rural

Chestorul-sef Virgil Ardelean, subsecretar de stat in cadrul Ministerului de Interne, prezent la Tirgu Jiu la bilantul IJP Gorj, a spus ca la nivelul tarii, multi politisti au picat testul integritatii. Intrebat de ziaristi cum poate fi testat un politist pentru a se vedea daca este cinstit sau nu, Virgil Ardelean a spus:

„La nivelul tarii, destul de multi politisti au picat testul integritatii. Am avut insa si reactii pozitive. In Gorj s-au facut trei teste si au iesit bine… Se urmareste ca politistul sa nu cedeze unor presiuni si se stabileste nivelul de integritate al acestuia. Se fac diverse teste de integritate. De exemplu, cineva reclama in mod fictiv o spargere intr-o casa. Colegii nostri merg inainte acolo si plaseaza o bijuterie pe o noptiera. Cind ajung acolo, politistii vad daca il tenteaza sa ia bijuteria sau nu. Bijuteria- un exemplu pentru a testa integritatea politistilor“.

Drogurile- o tentatie si in mediul rural

Desi a ocolit raspunsul la intrebarea privind cantitatea de droguri care a fost capturata de politisti anul trecut, chestorul-sef Virgil Ardelean a spus ca nu se mai poate face o delimitare intre consumul de droguri in mediul rural si cel din mediul urban. Ion Sultanescu, seful Directiei de ordine publica din cadrul IGP, care a facut parte din echipa cu care subsecretarul de stat s-a deplasat la Tirgu Jiu, a afirmat:

„Acest fenomen nu face abstractie. La dumneavoastra aici (Gorj-n.r.) nu stim sa existe un fenomen. Avem in atentie citeva cazuri. Anul trecut toate laboratoarele descoperite au fost in mediul rural: Chiajna, Dimbovita si Vilcea. Este mai aproape Vilcea de Gorj.“ Cu toate acestea, Tirgu Jiul a fost unul dintre primele orase din tara unde s-a semnalat prezenta consumatorilor de droguri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS