19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrenurile internationale au intirzieri de pina la 120 de minute

Trenurile internationale au intirzieri de pina la 120 de minute

Doua localitati au ramas fara telecomunicatii

Ninsoarea a afectat retelele de telefonie din localitatile Malorisca si Vladaia, dar si oficiul „Traian“, din Drobeta Turnu Severin, care au ramas fara alimentare cu energie electrica.

Directorul societatii ELECTRICA Mehedinti, Constantin Bugaru, a spus insa ca toti cei 124.000 de abonati nu au avut de suferit in aceasta perioada:

„Deranjamentele au fost remediate prin turele operative, iar stocurile de materiale sint suficiente. Mai mult, autovehiculele societatii noastre se pot deplasa si pe drumurile greu accesibile, astfel ca interventia se poate face in cel mai scurt timp“.

Pentru prevenirea oricaror situatii nedorite, conducerea Prefecturii Mehedinti le-a recomandat automobilistilor sa se deplaseze in judet doar in cazuri de necesitate. De asemenea,s-a cerut ca politistii de la Serviciul Circulatie sa verifice daca autoturismele sint dotate corespunzator pentru conditiile de iarna (cabluri de tractare, cablu electric de pornire).

Autogara Drobeta Turnu Severin nu a anulat nici o cursa, dar, din cauza drumurilor grele, s-au inregistrat intirzieri semnificative ale autobuzelor. Debitul Dunarii a ajuns la 9.100 de metri cubi pe secunda, cu mult peste media multianuala a perioadei, pe partea romana a hidrocentralei fiind ridicata o stavila pentru evacuarea apei si lucrindu-se cu cele cinci hidroagregate aflate in exploatare.

Trenurile care fac legatura intre Timisoara si Bucuresti au avut intirzieri de 15-20 de minute, iar cele internationale, de pina la 120 de minute. Autoritatile din Mehedinti se tem de posibila incalzire a vremii care ar determina topirea brusca a zapezii, existind astfel riscul producerii de inundatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS