19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Diverse

Amenzi de zeci de milioane, aplicate de inspectorii metrologi

Inspectorii Serviciului de Metrologie Legala Mehedinti au aplicat, in ultima perioada, amenzi in valoare de 56 de milioane de lei, in urma a 429 de controale efectuate si in care s-a urmarit respectarea legalitatii mijloacelor de masurare si corectitudinea efectuarii masuratorilor prin care se stabilesc costurile in tranzactiile comerciale. „Au fost controlate zece unitati publice, patru regii autonome, doua societati cu capital de stat, 197 de societati cu capital privat, o societate mixta si 215 persoane fizice. Au fost controlate 613 mijloace de masurare si s-au efectuat testari la 199 de mijloace, din care 74 nu au corespuns controlului metrologic“, a spus Ion Grecu, directorul Serviciului de Metrologie Legala Mehedinti.

(F.L.)

Bosorogu Costel a inselat 80 de mehedinteni

In perioada iulie-septembrie 2002, Bosorogu Costel a inselat peste 80 de persoane din Drobeta Turnu Severin si Vinju Mare, promitindu-le ca in schimbul sumei de 1,8 milioane de lei le va asigura un loc de munca in Franta, pe o perioada de sase luni, avind transportul inclus. Barbatul, pastor baptist, de 34 de ani, din comuna mehedinteana Vladaia, a stabilit cu cei 80 de potentiali muncitori in strainatate sa se intilneasca in Caransebes. Pentru a ajunge la locul stabilit, acestia au inchiriat un autocar, dar la fata locului n-au mai gasit pe nimeni. „Dupa ce a obtinut banii de la cei pagubiti, autorul a disparut. A fost pus in urmarire locala si a fost depistat pe 8 ianuarie. Autorul a fost prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare, care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru cinci zile, pentru savirsirea infractiunii de inselaciune. Cercetarile continua, pentru a se stabili intreaga activitate infractionala a autorului“, a spus inspector principal Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti. Politistii, care au mai stabilit ca Bosorogu Costel a actionat in acest caz impreuna cu concubina sa, de religie penticostala, fac apel la cei inselati sa se prezinte la Biroul Judiciar din IJP Mehedinti sau la Politia Vinju Mare. Prejudiciul total, in acest caz, se ridica la aproximativ 360 de milioane de lei.

(F.L.)

Mii de kilograme de carne confiscate anul trecut

Mii de kilograme de carne si zeci de mii de oua au fost confiscate anul trecut de inspectorii sanitar-veterinari. Directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Olt, Nicolae Patuleanu, a declarat ca au fost controlati peste 3.000 de agenti economici olteni, unitati de alimentatie publica si comercianti de produse din carne. Au fost confiscate 7,2 tone de carne, trei tone de produse din carne, 1.000 de kilograme de peste si produse din peste, noua tone de conserve si aproape 30.000 de oua. Nicolae Patuleanu a mai spus ca 480 de agenti economici au fost sanctionati pentru abaterile de la legislatia din domeniul sanitar-veterinar cu amenzi in valoare de aproximativ 500 de milioane. Comerciantii in cauza vindeau produse de origine animala cu termenul de valabilitate expirat, cu modificari organoleptice si fara a avea documentele sanitar-veterinare aferente. De asemenea, multe produse nu erau insotite de certificate de calitate, personalul era admis la lucru fara echipament de protectie, carnet de sanatate sau fara control medical periodic.

( A.M.A.)

Acuzat ca a violat o batrina Ion Verbuncu, de 46 de ani, din Drobeta Turnu Severin, este cercetat in stare de libertate de politistii severineni, sub acuzatia savirsirii infractiunii de tentativa de viol. Barbatul a fost reclamat de o batrina de 85 de ani, din municipiu, care le-a declarat politistilor ca severineanul, care ii era vecin, a intrat peste ea in apartament si a incercat sa o violeze in seara zilei de joi.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS