22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Coltul cu idei…

Vrei sa te indrageasca soacra, sa nu te cicaleasca nevasta, sa cistigi iar alegerile sau sa scapi de amenda?! De multe duce lipsa romanul, dar nu si de idei! Si cum mintea inventiva a omului gaseste cel putin o solutie pentru orice problema, cei parasiti de inspiratie nu au decit sa „imprumute“ din ideile altora.

• …pentru politicieni

Pe o strada din Rotterdam, un politician olandez a instalat un banner urias pe care scrie „Spune Buna ziua!“, pentru a-i incuraja astfel pe oameni sa fie mai prietenosi. Olandezul spune ca aceasta initiativa a sa a inceput deja sa dea roade, iar acum el planuieste sa extinda acest proiect pe alte noua strazi din oras. Intr-un interviu acordat unui cotidian local, politicianul a explicat motivatia gestului sau: „Vin dintr-un orasel din nordul Olandei, unde toti oamenii se saluta cind se intilnesc pe strada. Este o modalitate de a impartasi sentimentul ca sint impreuna. Cind am venit in Rotterdam si am inceput sa salut oamenii pe strada, se uitau cu totii la mine foarte ciudat. Ma credeau nebun“. (nu am aflat insa si numele politicianului; avind in vedere ca era olandez, s-o fi numit Va(n) Dim?!)

• …pentru politisti

Agentii de circulatie dintr-un oras indian ofera trandafiri soferilor care sint prinsi ca au depasit viteza. Unul dintre conducatorii auto care a trecut pe culoarea rosie a semaforului se astepta sa primeasca o amenda uriasa. In schimb, spre marea sa surprindere, politistul l-a intimpinat cu trandafiri. Si asta pentru ca politistii s-au hotarit sa ii trateze pe soferi ca pe niste semeni de acelasi rang. „Am hotarit sa nu-i tratam pe soferii care incalca legile de circulatie ca pe niste infractori, ci ca pe niste cetateni necunoscatori ai regulilor de circulatie. Aceasta este prima data cind o astfel de campanie, initiata de politia municipala, are un impact pozitiv asupra publicului“, a precizat seful politiei. (nici un cuvint despre impactele negative pe care politistii le au, in general, asupra soferilor. Toata lumea stie de ce!)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS