21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoferii considera ca circulatia in Turnu Severin a devenit un cosmar

Soferii considera ca circulatia in Turnu Severin a devenit un cosmar

• In numai doua ore, toate arterele din municipiu erau acoperite cu zapada
• „Politistii au dirijat circulatia de au innebunit-o!“ • Stratul de zapada are trei centimetri la Corcova si 20 la Balta

Ninsoarea cazuta ieri-dimineata in municipiul Drobeta Turnu Severin a provocat mari neplaceri soferilor si pietonilor. Circulatia s-a transformat intr-un adevarat cosmar cind utilajele firmelor responsabile cu deszapezirea au blocat pur si simplu traficul. Pe majoritatea arterelor municipiului, circulatia a fost paralizata, principalul motiv fiind constituit de zapada de pe carosabil, care a acoperit gheata. Subcomisarul Gheorghe Fota, seful Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin, a spus ca agentii au iesit pe strazi la prima ora a diminetii, fiind solicitata si interventia utilajelor. La ora 7.00, zapada se asternuse deja in Drobeta Turnu Severin, dar nici un muncitor nu si-a facut aparitia, pentru a curata cel putin bulevardele. Ninsoarea s-a intetit, astfel ca, in jurul orei 9.00, pe toate arterele era depus un strat consistent de zapada. Bulevardul Tudor Vladimirescu, una dintre cele mai circulate strazi din municipiu, care face si legatura spre Craiova si respectiv Timisoara, nu parea sa fi fost „vizitat“ de vreun utilaj, cel putin pina la ora 8.00.

Reprezentantii primariei sint multumiti de modul in care s-a intervenit

Viceprimarul Ilie Pisoi a declarat ca in municipiu s-a actionat de la prima ora a diminetii, desi situatia de pe strazi a contrazis aceasta afirmatie. Ilie Pisoi a continuat sa ia partea firmelor de deszapezire, declarindu-se multumit de modul in care s-a intervenit. El a facut si un apel la agentii economici si la locuitorii din Drobeta Turnu Severin sa indeparteze zapada de pe trotuare, fiind aplicate 50 de somatii: „Daca nu vor intelege, vom aplica amenzi de pina la zece milioane de lei. Recomandam cetatenilor sa limiteze deplasarile cu autovehiculele, iar acolo unde este necesar, acestea trebuie sa aiba o cantitate suficienta de benzina, pentru functionarea instalatiei de incalzire in regim de stationare prelungita. Adresam, de asemenea, rugamintea ca autovehiculele sa fie parcate, daca este posibil, in afara carosabilului, pentru a putea permite accesul utilajelor destinate indepartarii zapezii si imprastierii materialelor antiderapante“. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Protectie Civila, nu exista probleme in asigurarea utilitatilor publice catre populatie(energie electrica, apa calda si rece, energie termica).

Masinile Serviciului de Ambulanta Mehedinti au ajuns cu greu la solicitari

Autobuzele au fost nevoite sa opreasca de multe ori in trafic, fara a mai putea continua deplasarea pe un carosabil acoperit cu zapada. Calatorii a trebuit sa astepte zeci de minute, pentru ca autobuzele sa ajunga in statii. Soferii s-au dovedit extrem de nervosi, trimitind, din cind in cind, „urari de bine“ la adresa edililor. „Dimineata, la 6.00, puteau sa intre cu plugurile pentru zapada, sa curete. Nu mai eram blocati aici. Ei scot utilajele la 8.00, cind se circula bara la bara si intr-o zi normala. Este incredibil! Politistii au iesit si ei ca sa dirijeze circulatia. Au dirijat-o de au innebunit-o“, a declarat un taximetrist. In cursul noptii si la primele ore ale diminetii, s-au inregistrat 12 tamponari pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, toate fara victime. Circulatia s-a desfasurat in conditii de iarna pe toate drumurile judetene si nationale din Mehedinti. Stratul de zapada masura ieri trei centimetri la Corcova si 20 la Balta. Potrivit directorului de la Drumuri Nationale Mehedinti, Alexandru Patrascu, nu au existat drumuri blocate. Masinile Serviciului de Ambulanta Mehedinti au ajuns cu greu la solicitarile din mediul rural, dar nu au avut intirzieri in acordarea asistentei medicale. Cei mai bucurosi de zapada cazuta au fost copiii, in special cei din zona de munte a judetului. Potrivit primarului localitatii Bilvanesti, Constantin Roata, pe dealurile localitatii, cei mici au facut adevarate pirtii de schi: „Pentru ca nu au echipament adecvat, copiii se dau pe tot felul de obiecte, de la ligheane si pina la scinduri de lemn. Pentru ei este o bucurie aceasta zapada, care masoara aproximativ 15-20 de centimetri, dar pentru noi este un cosmar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS