15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Terapia laser

Numele de LASER este de fapt abrevierea cuvintelor de origine engleza Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, ceea ce inseamna amplificarea luminii prin emisie stimulata a radiatiei.

Radiatia laser a fost definita pe scurt de specialisti ca o unda electromagnetica vizibila sau invizibila, in functie de lungimea de unda.

Este important ca lumea sa stie ca domeniile de aplicabilitate ale radiatiilor laser sint in functie de radiatia emisa. Astfel, radiatia rosie se foloseste in dermatologie, stomatologie sau ginecologie, cea infrarosie in reumatologie, neurologie, reabilitare si O.R.L.

Efectele radiatiilor laser folosite in terapeutica asupra tesuturilor organismului sint in general cele analgetice, antiinflamatoare, antiedematoase, de normalizare a circulatiei si de biostimulare tisulara.

Laserii terapeutici sint recomandati in tratamentul afectiunilor reumatismale inflamatorii ale coloanei vertebrale, in vindecarea artritelor si in afectiuni cronice degenerative (spondiloza, lombosciatica, artroza etc.).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS