15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRemedii naturiste pentru bolnavii de diabet

Remedii naturiste pentru bolnavii de diabet

Persoanele care sufera de diabet zaharat trebuie sa respecte cu strictete regimul alimentar. Acestia nu au voie sa consume: produse care contin zahar, produse fainoase, cafea, alcool – in special vinul rosu – fructele dulci, uscate sau proaspete.

In schimb, diabeticii pot minca alimente hipoglicemiante: varza, fasole verde, mere, vinete, spanac, lamii, ceapa, usturoi. Este foarte bine daca 70-80 % din alimente sint reprezentate de cruditati, netrecute prin foc, suplimente alimentare adecvate grupei tale sanguine, precum si Omega 3, Gigko Biloba, Chromium Max, Citrimax&Chromium, Evening Primrose Oil, Coenzima Q10, Cartilaj de rechin, Noni.

In cazul in care sinteti adeptul tratamentelor naturiste, va prezentam in continuare citeva remedii terapeuitce usor de preparat .

1. Maceratul de visc se realizeaza astfel: o lingurita de planta se pune seara intr-o cana de apa rece, se lasa la macerat pina dimineata, se incalzeste putin si se strecoara. Produsul obtinut se bea cu inghitituri mici, ce pe cafea.

In primele trei saptamini se recomada trei cani pe zi, in urmatoarele doua saptamini – doua cani pe zi, iar in ultima saptamina a curei – o cana pe zi. Maceratul de visc va fi si mai util daca suferi si de hipertensiune arteriala.

2. Tinctura de brusture sau de frunze de nuc care se face dupa urmatoarea reteta: se umple o sticla de un litru cu frunze rupte marunt si rachiu natural de 38-40 grade, se lasa la macerat, la soare, 15 zile si apoi se strecoara. Din tinctura se administreaza cite 12 picaturi de trei ori pe zi.

3. Ceaiul de brusture este necesar pentru a controla in permanenta nivelul glicemiei. Se consuma 200-250 ml ceai, zilnic, pe linga medicatia clasica.

4. Radacina de cicoare fiarta in untdelemn poate fi consumata zilnic, la prinz, cam 100 gr.

5. Vinul de radacina de praz care se face din 500 gr. praz la un litru de vin alb. Preparatul se lasa la macerat 24 de ore si se consuma cite o lingura de doua ori pe zi.

6. Ciumarea, Iarba caprelor, Scrintitoarea actioneaza asupra celulelor pancreatice si asupra metabolismului glucidic.

7. Simburii de masline se usuca, apoi se macina aproximativ 200 g. Se fierbe o lingurita de pulbere timp de 10 minute intr-o cana cu apa, se strecoara si se bea din produs de doua ori pe zi.

8. Uleiul de masline consumat cite o lingurita, dimineata, inainte de micul dejun.

In speranta ca recomandarile noastre vi-au fost de folos, va dorim multa sanatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS