17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSucuri cu efecte terapeutice

Sucuri cu efecte terapeutice

Sucul de marar este un excelent remediu pentru tratarea starilor reumatismale. Diuretic deosebit, sucul de marar alunga viermii intestinali si creste secretia lactata a tinerelor mame.

Sucul de mure contine mult acid citric. Este benefic in cazul durerilor de git, afte si anghina hepatica. Consumat pe stomacul gol, sucul de mure este un deosebit laxativ.

Sucul proaspat de laptuca are vitaminele A, B, C, D, E si o mare diversitate de saruri minerale. Acest suc poate fi folosit ca un remediu in cazurile de insomnie, spasme, tulburari nervoase de mica importanta.

Zeama de lamiie poate fi considerata acum o adevarata binefacere divina. In primul rind, fluidizeaza singele prea gros si il purifica. Mai mult, fortifica si da elasticitate venelor si participa la fixarea calciului.

Sucul de castraveti dezintoxica si purifica singele, dizolva uratii si alte cristale de acid uric. In plus, castravetii contin multa vitamina C si mucilaginoase, cu tot apanajul lor vindecator.

In afara unui zahar compus din lavuloza, convenabil deci si diabeticilor, sucul de cirese aduce o mare cantitate de saruri minerale. Ciresele contin: fosfor, potesiu, calciu, sodiu, clor, sulf, magneziu si cobalt. Vitamina A din cirese este un bun factor de regenerare a organismului, de intinerire. Cura de cirese face un bun drenaj pentru aparatul urinar si pentru intestine. de asemenea, vindeca artrita.

Sucul capsunilor coapte este deosebit de eficient in tratamentul reumatismului. Aceasta calitate le este data de o substanta pe care o contin, care are efectele acidului ethyl-methyl-salicilic, dar fara toxinele chimicale ale medicamentului din farmacie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS