15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a reprogramat concursul pentru ocuparea celor 83 de posturi de economisti

S-a reprogramat concursul pentru ocuparea celor 83 de posturi de economisti

In urma analizei modului de desfasurare a concursului de competenta pentru ocuparea celor 83 de posturi de economisti (contabili) in mediul rural, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj a decis reprogamarea concursului in 4 octombrie, ora 10.00.

Reusita sau esec?

Presedintele comisiei judetene a concursului, ec. Eugen Radut – contabil-sef al ISJ Dolj, spune ca decizia de reprogramare a concursului a fost luata intrucit s-au constatat vicii de procedura la proba scrisa: „In salile de examen, au fost primiti citiva candidati dupa ora inceperii concursului. Totodata, prin corectarea lucrarilor scrise s-a concretizat imaginea unei slabe competente din cauza notelor foarte mici. Or, in conditiile prevazute de lege, media finala minima este 7.00. Aceasta situatie concura, desigur, la neocuparea posturilor.“ El a precizat ca importanta ocuparii acestor posturi a determinat comisia de examinare sa manifeste exigenta, elaborind subiecte cu un anumit grad de dificultate: „Toti candidatii trebuie sa stie ca aceeasi exigenta se va mentine si la urmatorul concurs. De aceea, se doreste ca, prin reprogramarea concursului, sa existe o participare masiva, cu prioritate a celor cu studii superioare economice.“ De asemenea, conducerea ISJ Dolj doreste o afluenta mai mare la concurs a persoanelor competente si vrea sa elimine „anumite intentii de natura subiectiva“. Adica „pilele“.

Anulare sau reprogramare?

Cu toata exigenta de care comisia judeteana laudativ face caz, cei peste 120 de concurenti ar dori, poate, sa vada notele afisate la unul din centre, care atesta nivelul lor de pregatire. Probabil, ar fi dezastrul-dezastrelor. De aceea, se mai accepta noi inscrieri si sint preferati economistii de valoare, astfel incit viitorii responsabili financiar-contabili ai ordonatorilor tertiari de credite sa stie „meserie“, sa uzeze de acelasi limbaj de specialitate. Nu este exclus ca o reprogramare a concursului sa fie benefica doar pentru unii candidati, dar sa diminueze sansele celor care, la prima participare, au obtinut note mai mari. Nu ar fi fost normal ca, indiferent de numarul mic de posturi care s-ar fi ocupat, concursul sa se finalizeze, iar pentru posturile ramase neocupate sa se organizeze un nou concurs? De asemenea, in pofida faptului ca Eugen Radut sustine cu fervoare ca la examenul din 4 octombrie va fi aceeasi exigenta, este posibil ca noile subiecte elaborate de comisia judeteana de concurs sa aibe un grad de dificultate si mai mare. Intr-o asemenea conjunctura este greu de apreciat daca examenul a fost anulat sau reprogramat, deoarece doar interviul mai ramasese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS