25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProduse in valoare de peste un miliard de lei - oprite de la comercializare

Produse in valoare de peste un miliard de lei – oprite de la comercializare

Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au continuat actiunile de control incepute saptamina trecuta la brutariile din judet. Verificarile urmaresc, in special, depistarea utilizarii de catre producatorii de piine, la fabricarea produselor, a unor coloranti sintetici, interzisi de legislatia in vigoare.

Pina in prezent nu au fost depistate unitati care sa foloseasca astfel de coloranti, insa au fost descoperite alte nereguli.

„La doua dintre brutariile controlate, am descoperit faina fara elemente de identificare a producatorului, a datei de fabricatie si de expirare. Am oprit de la fabricatie marfa in valoare de 69 de milioane de lei. De asemenea, am gasit piine cruda sau arsa, toate produsele cu abateri, in valoare de 800 de milioane de lei, fiind retrase de la comercializare. S-au aplicat sase amenzi contraventionale in valoare de 16 milioane de lei“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct la OJPC Mehedinti.

In urma altor controale efectuate la unitati de panificatie din judet, au fost oprite temporar de la comercializare produse cu abateri de informare-etichetare, in valoare de aproximativ 200 de milioane de lei, si au fost retrase din circuitul consumului uman produsele expirate, in valoare de doua milioane de lei. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat, in aceste cazuri, la 35 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS