9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateITM Mehedinti ii indeamna pe angajati sa-si denunte patronii

ITM Mehedinti ii indeamna pe angajati sa-si denunte patronii

Inspectorii de munca din Mehedinti au efectuat, in ultima perioada, 170 de controale la agentii economici cu capital privat din judet. S-a urmarit, in special, modul in care angajatorii si salariatii au concretizat raporturile de munca.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca doi angajatori foloseau cinci persoane fara forme legale de angajare, motiv pentru care au fost aplicate amenzi in valoare de 150 de milioane de lei.

„La Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) exista telefonul 324.100, la care angajatii pot sa anunte daca nu au incheiate contracte de munca, fara ca angajatorii sa afle despre acest denunt. Dupa ce preiau informatia, inspectorii de munca se deplaseaza la agentul economic respectiv, pentru a verifica daca acesta foloseste, intr-adevar, forta de munca la negru“, a spus Octavian Martuica, inspector de munca la ITM Mehedinti.

Cuantumul amenzilor pentru munca la negru s-a majorat de zece ori, de citeva luni, cea mai mica amenda fiind acum de 50 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS