20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Viitorul“ Macesu de Sus - echipa de fotbal cu nocturna si gazon frantuzesc

„Viitorul“ Macesu de Sus – echipa de fotbal cu nocturna si gazon frantuzesc

• Primarul: „Gistele alea care pasc pe tusa sint ale contabilului primariei“ • Vicele: „Castram caii ca sa fac rost de bani pentru arbitraje“

Printre realizarile enumerate de primarul comunei in acest mandat se afla si stadionul din localitate. Macesu de Sus a avut cindva o formatie de fotbal care

s-a desfiintat din cauza lipsei banilor. Viceprimarul Gicu Bece spune ca, inca de prin 1975, cind echipa „Spic de griu“ evolua in campionatul judetean, era unul dintre cei care o sustineau financiar, din banii obtinuti prin practicarea meseriei de medic veterinar.

„Eu le dadeam bani de arbitraje, ca nu ii aveau nici pe aia. Mai castram cite un cal sau un porc pe la oameni si facem un ciubuc. Si dupa Revolutie am continuat sa ajut echipa, dar nu obtineam prea mult, doar cite 150.000 lei de cal. Mai mult, eu eram si selectionerul. In urma cu trei ani, n-am mai avut bani si echipa s-a desfiintat“, a afirmat viceprimarul Bece.

Echipament de la „Universitatea” Craiova?!

Cei doi edili intentioneaza sa reconstruiasca echipa sub numele „Viitorul“ Macesu de Sus, insa problema acuta este lipsa echipamentelor de joc.

„Costa cam scump, am inteles ca face in jur de doua milioane de lei pe cap de fotbalist. Noi am incercat sa obtinem unele de rezerva de la echipele mari ale Craiovei. Am facut adrese catre Universitatea si Electroputere, dar pina acum nu am primit nici un fel de raspuns“, a mai spus viceprimarul Bece.

De asemenea, stadionul din comuna este plin de giste, rate si cai, care pasc linistiti gazonul plin de maracini. Alaturi se vede cabina, care este inca netencuita, dar care se vrea una moderna.

„Gistele alea mai rasarite care pasc pe tusa sint ale contabilului primariei. Le recunosc dintr-o mie, ca sint cele mai mari“, exclama la un moment dat primarul Nicolaescu.

Jean-Pierre… Babin!

Din lipsa de fonduri, primarul din Macesu de Sus se gindeste sa obtina sponsorizare pentru echipa de fotbal de la un francez care a investit in agricultura mai multor localitati din judetul Dolj. Cum in ultimii ani recolta a fost extrem de slaba, el crede ca francezul ar fi interesat sa investeasca niste bani, de aceasta data in… gazonul de pe viitorul stadion comunal:

„Ar fi bine pentru noi. Simbata si duminica aducem tineretul la fotbal, ca sa nu mai plece prin alte parti. Am facut rost de citiva stilpi din beton pe care ii vom ridica la colturi si cred ca putem sa incropim chiar o nocturna. Cit sa consume citeva becuri in plus? Cu gazonul ne-a promis ca ne ajuta Babin, care are afaceri mari prin judet“, a mai spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS