20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnii salariati de la RULMENTI Slatina au primit treninguri

Unii salariati de la RULMENTI Slatina au primit treninguri

Un microbuz incarcat cu 481 de pachete ce contineau cite o pereche de pantaloni de trening, o helanca si un pulover a intrat ieri pe poarta societatii slatinene RULMENTI, in jurul orei 10.30. Incarcatura era asteptata de citeva sute de salariati ai societatii, care au copii la scoala si care se inscrisesera in prealabil pe o lista. Pe aceasta au fost trecuti insa si 20 de copii de gradinita si 19 studenti.

Impreuna cu microbuzul cu haine, in curtea societatii a venit si prefectul de Olt, Marin Diaconescu, care, dupa spusele sale, s-a ocupat personal de aceasta actiune. El a fost primul care a avut curiozitatea de a deschide un pachet cu haine, spunind ca nici el nu a avut cind sa le vada. Prefectul a precizat ca hainele au fost donate de catre fabrica de confectii ROMANITA din Caracal.

Unii salariati s-au plins insa ca ei au copii de virste mai mici, de doi pina la patru ani, si ca ar trebui sa li se dea si lor haine sau un alt ajutor. Prefectul le-a spus acestora ca nu se pot da haine si pentru nou-nascuti, dar totusi sa faca o noua lista pe care sa i-o prezinte saptamina viitoare pentru a vedea ce se mai poate face.

Dupa descarcarea cutiilor cu haine in curtea societatii si plecarea prefectului, salariatii au ramas sa-si imparta singuri pachetele, in ordinea inscrierii pe lista, sub atenta supraveghere a liderilor sindicali.

Problemele ramin, privatizarea intirzie

Liderul Sindicatului Liber RULMENTI, Nicolae Calin, a spus ca aceste haine sint binevenite acum, in pragul iernii, insa situatia ramine in continuare foarte dificila: „Saptamina trecuta s-au mai dat ceva bani, cite 300.000 de persoana, din vinzarea de rulmenti. Avem 500 de containere pe care incercam sa le vindem si pe care ar trebui sa luam vreo 200 de milioane. O parte au fost luate deja de o firma din Timisoara si trebuie sa mai plece un transport. Incercam, de asemenea, sa facem o compensare de 228 de milioane cu o firma pentru a plati o parte din datoria la ELECTRICA pentru a fi reconectati. Mai avem ceva comenzi, dar nu putem sa facem nimic fara curent.“

In ceea ce priveste mult asteptata privatizare a societatii, liderul sindical a spus ca termenul de depunere a ofertelor a expirat in urma cu doua zile si nici o firma nu a depus vreo oferta. El a precizat ca presupusul cumparator interesat de achizitionarea pachetului majoritar de la stat, firma clujeana NOVOTECH, a cerut zilele trecute aminarea termenului de depunere a ofertelor deoarece nu a avut timp sa verifice documentele societatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS