14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de gorjeni au fost consultati gratuit de trei medici americani

Sute de gorjeni au fost consultati gratuit de trei medici americani

Dupa parerea acestora, romanii se imbolnavesc din cauza proastei alimentatii si a lipsei de bani pentru medicamente

O echipa de cadre medicale din Statele Unite ale Americii, aflata la Tirgu Jiu, ofera consultatii gratuite tuturor celor care vor sa ceara un sfat.

Trei medici, generalisti si specialisti, si cinci asistente au improvizat cabinete medicale pe terasa Hotelului Parc, unde consulta pacientii si le dau gratuit anumite medicamente.

Medicii americani sint la a doua actiune de acest fel, prima derulindu-se anul trecut. Inainte de a veni in Tirgu Jiu, acestia au stat doua zile la Rovinari, unde au consultat 300 de persoane.

„In Tirgu Jiu vom ramine trei zile. In prima ora de cind am inceput consultatiile au venit cel putin 50 de persoane cu diverse afectiuni. Cei mai multi au probleme cardiace sau de respiratie, de ficat si digestie. Avem si aparatura pentru determinarea glicemiei pentru diabetici“, a spus Mike Rogers, unul dintre medici.

Romanii, un popor de oameni bolnavi

Medicii americani sint de parere ca romanii sint niste oameni foarte bolnavi, cu afectiuni dintre cele mai diverse. Principalele cauze par sa fie proasta alimentatie, precum si lipsa banilor pentru consultatii medicale si tratament. Cei mai multi dintre tirgujienii veniti la consultatii au fost batrini si copii.

„Am aflat de la o prietena din Rovinari despre medicii americani. Am fost operata de mai mult timp, dar tot nu m-am simtit bine. Am probleme cu fierea si ma simt tot rau. Am incredere in medicii din Tirgu Jiu, dar nu este rau sa aud doua pareri“, a spus Mihaela Cimpoieru, de 34 de ani.

Conducerea Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Tirgu Jiu a precizat ca va negocia cu medicii americani pentru ca ultima zi de consultatii sa fie rezervata copiilor si, in special, celor care provin din familiile care primesc ajutor social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS