10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOperele lui Brancusi, indoliate involuntar

Operele lui Brancusi, indoliate involuntar

Firma restauratoare a operelor din piatra ale lui Constantin Brancusi a limitat ieri accesul turistilor la operele din Tirgu Jiu, in timp ce Poarta Sarutului a fost imprejmuita cu o pinza neagra.

Inca de dimineata, Poarta Sarutului a fost imprejmuita cu o pinza neagra, inalta de circa doi metri, acelasi lucru urmind sa fie facut si la Masa Tacerii si la Aleea Scaunelor, iar restauratorii au precizat ca nu au gasit pinza de o alta culoare. Decizia de limitare a accesului publicului a fost pusa de restauratori pe seama curiozitatii celor care vin sa vada operele si modul in care se lucreaza.

Pe de alta parte, directoarea firmei restauratoare – TLS – Marilena Dabija, a apreciat ieri, la o intilnire cu ziaristii, ca restaurarea operelor din piatra ar putea fi terminata spre sfirsitul lunii octombrie. Aceasta a afirmat ca lucrarile care vor fi executate in urmatoarele saptamini nu sint incluse in proiectul semnat initial cu Ministerul Culturii deoarece neintelegerile de pina acum, care au dus la intreruperea lucrarilor de mai multe ori, au avut drept consecinta anularea unor operatiuni proiectate si introducerea in proiect a altora. Directoarea TLS nu a putut insa mentiona daca sumele alocate pentru restaurare vor fi mai mari sau mai mici decit cele prevazute in proiectul initial. Lucrarile de restaurare vor fi supravegheate zilnic de un reprezentant al Ministerului Culturii, dupa cum a anuntat primarul Florin Circiumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS